Ένας 67χρονος επιχειρηματίας είχε «προσλάβει» έναν 28χρονο για να εκβιάσει υπεύθυνο επιχείρησης

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πάτρα για εκβίαση

Οι εκβιαστές απαιτούσαν με απειλές, κατά της ζωής και της επιχείρησης που λειτουργούσε το θύμα, να τους καταβάλει (30.000) ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (27-6-2017) το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο άνδρες ηλικίας 67 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Ειδικότερα, στις (26-6-2017) ο 28χρονος ενεργώντας κατ΄εντολή του 67χρονου επιχειρηματία, μετέβη σε επιχείρηση που λειτουργεί ένας 42χρονος ημεδαπός, τον οποίο εκβίασε με απειλές κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε και κατά της ζωής του, απαιτώντας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ, ως ανεξόφλητο χρέος.

Χθες, το απόγευμα, ο 28χρονος μετέβη εκ νέου στην επιχείρηση που λειτουργεί το θύμα, όπου του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αμέσως μετά την συναλλαγή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τον 28χρονο, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 67χρονο επιχειρηματία στην οικία του.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 28χρονο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν :
• Το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα,
• Δύο επιταγές με εκδότη τον 67χρονο επιχειρηματία και μια με εκδότη τον αδερφό του θύματος,
• Δύο κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και αυτό με το οποίο καλούσε και εκβίαζε τον 42χρονο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ