Όταν η Ήπειρος και η Κοιλάδα Αχελώου πάνε στις Βρυξέλλες.

Η κομπανία του Δόκιμου Χαραλάμπους απο τα Γιάννενα μαζί με τον Λάζαρο Τσαμπά απο την Κοιλάδα του Αχελώου συμμετείχαν στο φεστιβάλ “Είμαστε Έλληνες” στις Βρυξέλλες στις 10 Ιουνίου 2017. Μετά το τέλος της μουσικής παράστασης “βγήκαν μια βόλτα στις πλατείες των Βρυξελλών”…!

Η τρίτη έκδοση του μουσικού και πολιτιστικού φεστιβάλ των Ελλήνων του Βελγίου, είναι και πάλι στις Βρυξέλλες. Το ετήσιο αυτό ραντεβού έχει χορό, τραγούδι, σινεμά και φυσικά ούζο και ελληνικούς μεζέδες.
Καθ’όλη την διάρκεια του φεστιβάλ (8 με 12 Ιουνίου), στον χώρο του Espace Senghor θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του βέλγου Max Gyselinck, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει δουλειά του με θέμα την προσφυγική κρίση.
Πέμπτη 8 Ιουνίου
Η Κρήτη έχει την τιμητική της, με τους αδερφούς Λιβυάκη στην σκηνή (19.30, είσοδος ελεύθερη), κι ακολούθως τον Γιώργη Ξυλούρη με τον Jim White (20.30, είσοδος 12 – 15 ευρώ).
Παρασκευή 9 Ιουνίου
Grecorama σε Τεχνικόλορ. Τραγούδια που αγαπήσαμε, από την Μελίνα Μερκούρη και τον Ζορμπά μέχρι τον Μίκη και τον Χατζιδάκη. Με την φωνή της Κατερίνας Τσιρίδου και της κομπανίας της. (είσοδος, 14 – 18 ευρώ).
Σάββατο 10 Ιουνίου
Η Ήπειρος στο προσκήνιο, σε μια συνεργασία του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου και του χορευτικού συλλόγου Tradidanse, με μουσική, μαθήματα χορού καθώς και προβολή για τους μικρούς μας φίλους (ώρα 16.00, είσοδος ελεύθερη).
Ακολουθεί συναυλία με ηπειρώτικη μουσική, με το πλέον εμβληματικό όργανο της περιοχής να κυριαρχεί, το κλαρίνο. (ώρα 20.00, είσοδος 14 – 18 ευρώ).
Κυριακή 11 Ιουνίου
Προβολή ντοκιμαντέρ. Το «Réfugiés City Plazza», των Jacques Leleux, Richard Hannard και Jean-marc Thérin αφορά την κατάληψη του ξενοδοχείου City Plazza της Αθήνας, όπου στεγάζονται πρόσφυγες κατόπιν πρωτοβουλιών αλληλεγγύης.
Ακολουθεί προβολή του «4.1 miles», της Δάφνης Μαντζιαράκη, υποψήφιο στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ στην φετινή απονομή των Βραβείων Όσκαρ. (ώρα έναρξης των προβολών, 16.00).
Ρεμπέτικη μουσική, από το σχήμα Kompania. (ώρα 18.00, είσοδος 12 – 15 ευρώ).
Κλείσιμο του Φεστιβάλ με τους αδερφούς Λιβυάκη και ελληνικούς μεζέδες συνοδεία. (ώρα 20.00, ελεύθερη είσοδος).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ