Αισθητός και στο Αγρίνιο ο ισχυρός μετασεισμός 5,9 Ρίχτερ που έγινε στην Ελασσόνα

Λέκκας: Ενεργοποιήθηκε άγνωστος κλάδος του ρήγματος

Περίπου 5 χιλιόμετρα βορειότερα του αρχικού σεισμού το επίκεντρο – Νέα δόνηση 5,1 Ρίχτερ λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ – Aναφορές για ζημιές σε κτίσματα που είχαν ήδη χτυπηθεί από το χθεσινό σεισμό – Στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας η δόνηση, δήλωσε στο protothema.gr o Άκης Τσελέντης – Ανησυχία για τις επιπτώσεις εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:38 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα.

Στα 5,9 Ρίχτερ δίνει την ένταση του σεισμού και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο
με επίκεντρο 17 χλμ. δυτικά του Τυρνάβου και εστιακό βάθος στα 11 χιλιόμετρα.
Η νέα ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή. Κάτοικοι του Βόλου βγήκαν και απόψε στους δρόμους, στις πλατείες και στην παραλία. Στα Τρίκαλα ο νέος σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Λόγω του νέου σεισμού ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία την Παρασκευή. Πληροφορίες αναφέρουν πτώσεις βράχων από τις κορυφές των Μετεώρων και προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Καρδίτσα και σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο.

Ακολούθησαν και άλλες δονήσεις, με ισχυρότερη στις 9:23 το βράδυ, έντασης 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 21 χλμ. Δυτικά Νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και βάθος 10,4 χιλιόμετρα.

prothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ