Αναβρασμός στο Αγρίνιο από το “ΝΑΙ” της Κεραμέως στο στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών

Αναβρασμός επικρατεί από χθες στο Αγρίνιο από το “ΝΑΙ”  που λέει η υπουργός παιδείας στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών που συρρικνώνει τα τμήματα του Αγρινίου.

Μάλιστα δίνοντας στη δημοσιότητα το υπουργείο τους εισακτέους για τα τμήματα προκύπτει ότι δεν υπάρχουν καθόλου φοιτητές στο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) και στο τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ).

Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλες με τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου να κάνει λόγο για ντροπιαστική απόφαση που αφανίζει τα τμήματα ενώ και οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραϊτης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος διαμαρτύρονται εντόνως.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός προβλέπει την αναδιάρθρωση της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Σχολή θα διαθέτει τα εξής τέσσερα τμήματα, τα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών με έδρα το Μεσολόγγι, Γεωπονίας με έδρα το Μεσολόγγι, Επιστήμης –  Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αγρίνιο, Αειφορικής Γεωργίας με έδρα το Αγρίνιο.

Το σχέδιο της Πρυτανείας για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Αγρινίου προβλέπει την μεταφορά του στην Πάτρα στην έδρα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα όπως και προβλέπει και τη μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Πάτρα.

Για το νεοσύστατο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (που διαδέχθηκε το καταργημένο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) σχεδιάζεται η μεταφορά του στην Πάτρα όπου εδρεύει η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και η απορρόφηση εκ μέρους του του Τμήματος Μουσειολογίας που εδρεύει στον Πύργο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ