Ανακοίνωση του Δήμου Ιθάκης – Αναμένουμε τις τελικές Υπουργικές Αποφάσεις για την εκτέλεση των έργων

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ. Στανίτσας αναφορικά με την εκτέλεση έργων που έχουν προγραμματιστεί τονίζοντας ότι “Μέχρι και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες Υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται με συνέπεια ο Δήμος μας, αλλά και όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στα προγραμματισμένα έργα.”

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης έχουν συντάξει μελέτες για:

1) Τσιμεντόστρωση δρόμου Βουνί Περαχωρίου κ Παρκνιγκ Μητρόπολης βαθύ 48.000 ευρώ.

2) Ασφαλτοστρώσεις δρόμων κοινοτήτων και δρόμου Ματζαράτων 107.000 ευρώ.

3) Κατασκευή Δημοτικού Σταδίου Σταυρού Ιθάκης 185.000 ευρώ.

4) Μονάδα Αφαλάτωσης Σταυρού 210.000 ευρώ.

Ξεκινά η διαδικασία κατασκευής της παιδικής χαράς στο βαθύ, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ΑΓ.Αθανασίου και η σύνταξη μελετών για τον δρόμο Μάρμακα, Καμινίων και διαμόρφωση πλατείας πλατρειθια.

Ετοιμάζεται πρόταση για το ΕΣΠΑ το Οικοτροφείο να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το Ίδρυμα Σταθάτου να φιλοξενήσει το Κέντρο φιλοξενίας Ηλικιωμένων.

Το Λιμενικό ταμείο έχει ξεκινήσει τις μελέτες για άμεση δημοπράτηση των κάτωθι έργων:

1) Ασφαλτόστρωση τμημάτων παραλιακού δρόμου Βαθέως από κάβο μέχρι λούτσα σε τμήματα που χρήζουν ασφαλτόστρωσης λόγω καθιζήσεων και διαβρώσεων , με κόστος επισκευής 65.000,00 ευρώ.

2) Σύνταξη τοπογραφικού και αρχιτεκτονικής μελέτης διαρρύθμισης καταστημάτων στην παραλία στο Βαθύ κ την αντικατάσταση των τεντών σύμφωνα με το παραδοσιακό με νέα ενιαία κατασκευή.

3) Τοποθέτηση pillars για ρεύμα και νερό στο λιμάνι βαθύ Ιθάκης με πρόβλεψη από τον Δήμο για Φρίκες, Κιόνι.

Με την έκδοση των προβλεπόμενων Υπουργικών αποφάσεων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προβεί άμεσα στην εκτέλεση όλων των προαναφερόμενων έργων που έχουν προγραμματιστεί.
Για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2017 θα υπάρξει ενημέρωση μετά την ψήφισή του από το Δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.