Ανατροπή Τώρα Πολίτες σε Δράση – “Ποτέ την Κυριακή”

Η Δημοτική Παράταξη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τραπεζιώτη, τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της στο θέμα της Κυριακάτικης αργίας αναφέροντας συγκεκριμένα: “Ως Αυτοδιοικητική Παράταξη και προς υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων του Δήμου μας λέμε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ”.  
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “η πράξη (και τα επίσημα στοιχεία) έδειξε ότι(το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή) όχι μόνο δεν προσέφερε αύξηση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα, αντίθετα αύξησε το λειτουργικό κόστος σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του μικρομεσαίου.
Υπάρχει όμως μια ακόμη σημαντική πλευρά στο ζήτημα αυτό.
Το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ανάπαυση, στον ελεύθερο χρόνο, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Η αλλοτρίωση των εργαζομένων, η συντριβή της ζωής και της προσωπικότητάς τους,  η διάλυση κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.”
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας στην πραγματικότητα ικανοποιεί το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.
Οι στόχοι είναι πολλοί: να ελέγξουν την αγορά, συντρίβοντας τις μικρές επιχειρήσεις, μέσα από την εγκαθίδρυση ολιγοπωλιακών συνθηκών και πρακτικές συμφωνημένων τιμών και «προσφορών» αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απλήρωτη εργασία και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια.
Και εάν στην πρώτη φάση της υλοποίησης αυτού του σχεδίου υπήρχαν κάποιοι, που πίστεψαν ότι η Κυριακάτικη λειτουργία μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην καταβαράθρωση της αγοράς, η πράξη (και τα επίσημα στοιχεία) έδειξε ότι όχι μόνο δεν προσέφερε αύξηση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα, αντίθετα αύξησε το λειτουργικό κόστος σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του μικρομεσαίου.
Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι πόσες μέρες και ώρες θα είναι ανοικτά τα καταστήματα. Το πρόβλημα ήταν και είναι στη συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, που ωθεί εκατομμύρια πολίτες σε αδυναμία να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες καθημερινής επιβίωσης».
Πέραν όλων αυτών υπάρχει μια ακόμη σημαντική πλευρά στο ζήτημα αυτό.
Το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ανάπαυση, στον ελεύθερο χρόνο, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Η αλλοτρίωση των εργαζομένων, η συντριβή της ζωής και της προσωπικότητάς τους,  η διάλυση κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Ως Αυτοδιοικητική Παράταξη και προς υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων του Δήμου μας λέμε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ