Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το Ανυπότακτο Αγρίνιο, κατέθεσε αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, του θέματος που προέκυψε με την μεταφορά της ΕΛΕΠΑΠ στο νέο της κτίριο και την πλήρη απογύμνωσή του ειδικού Δημόσιου Σχολείου «Μαρία Δημάδη» από την ειδική υλικοτεχνική υποδομή του.
Στην εισήγηση του θέματος ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Στέλιος Μερμίγκης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
«Θλίψη και απογοήτευση ήταν τα συναισθήματα που μας προκάλεσε η θερμή παράκληση-επιστολή της Διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου «Μαρία Δημάδη», Ευγενίας Κατσένη, που είδε το φως της δημοσιότητας την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με αναπηρία».
«Σύμφωνα με αυτή την επιστολή», είπε, «το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη», μετά τη μεταστέγαση της ΕΛΕΠΑΠ στο νέο της χώρο, παραμένει στο παλιό κτήριο και αναγκάζεται να επιστρέψει τα δανεικά αμαξίδια των μαθητών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, 7 μαθητές του, από αύριο (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με το ως σήμερα το πρωί τελεσίγραφο της ΕΛΕΠΑΠ, να μην μπορούν να παρακολουθούν πλέον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου».
«Και το λέω αυτό, υπογράμμισε, «γιατί, όπως πληροφορήθηκα, η ΕΛΕΠΑΠ υπεχώρησε της απαίτησής της, δίνοντας παράταση στην υποχρέωση του σχολείου να παραδώσει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, μέχρι της 31 Δεκεμβρίου».
«Τα αμαξίδια που χρησιμοποιούν είναι τύπου PANDA, PANTHER και EASyS, ρυθμιζόμενα, για βαριές αναπηρίες (τετραπληγία) και για ηλικίες από 7-14 ετών, υψηλού κόστους».
«Πολύ γρήγορα ο θυμός και η απογοήτευση», συνέχισε, «μετατράπηκε σε οργή και αγανάκτηση, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη και η σημερινή Δημοτική Αρχή, «εγκατέλειψαν» η μεν πρώτη με τις πράξεις της ή δε δεύτερη με την αδράνεια της, τη λειτουργία του ειδικού δημόσιου σχολείου στην “φιλανθρωπία των χορηγών”, όπως αποδεικνύεται».
Τέλος κάλεσε το σώμα να αποφασίσει τάχιστα για δύο πράγματα.
1ον) Ο Δήμος Αγρινίου να εξασφαλίσει την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζεται το σχολείο και
2ον) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προς τον ιδιοκτήτη του χώρου (6η ΥΠΕ) έτσι ώστε η χρήση του να παραδοθεί στο σχολείο.
Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα του οικοπέδου πρέπει να κουβεντιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμφώνησε στη λήψη των παραπάνω αποφάσεων, όπως και όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι.