Απάντηση σε επερωτήσεις Νεκτάριου Φαρμάκη για την διέλευση των οχημάτων από Αγγελόκαστρο κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Λύτρας, «απάντησε» σε επερώτηση του Αιτωλοακαρνάνα περιφερειακού συμβούλου κ.Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με την πληρωμή της 5ης εντολής πληρωμής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας συνταχθείσας την 26-11-2008 που αφορούσε στο έργο «Βελτίωση οδού Παραβόλας – Λαμπίρι (Καλλιθέα) Ν. Αιτ/νίας.Τμήμα Παραβόλα – Καλλιθέα (Β΄ Φάση). Ο κ.Φαρμάκης στην επερώτησή του είχε επισημάνει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο πληρώθηκε από την Περιφέρεια στην ανάδοχο εταιρεία, ως μη όφειλε, αφού το πληρωτέο ποσό είχε εκχωρηθεί σε πιστωτικό ίδρυμα, γεγονός το οποίο φυσικά είχε γνωστοποιηθεί στην Περιφέρεια.
«Σαν αποτέλεσμα, σήμερα η Περιφέρεια ενώ έχει πληρώσει περίπου 390.000 € σε ιδιώτη, χωρίς να του τα οφείλει, καλείται από τη Δικαιοσύνη να καταβάλλει και στο πιστωτικό ίδρυμα άλλα περίπου 260.000 € (συν 45.000 € περίπου που έχει καταβάλει στο πιστωτικό ίδρυμα), για ένα έργο που σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν κόστιζε 307.000 €. Με άλλα λόγια για ένα έργο 307.000 € καλούμαστε να πληρώσουμε περίπου 600.000 €!!!» τόνισε σχετικά ο κ.Φαρμάκης.
Ο κ.Λύτρας απέφυγε να απαντήσει στην ουσία της επερώτησης λέγοντας ότι η Περιφέρεια θα το ψάξει…. Αυτό που τονίσθηκε από τον κ.Φαρμάκη και έχει ιδιαίτερη αξία, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.55/2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου, η οποία καταδίκασε την Περιφέρεια στην πληρωμή ποσού 260.000 € στο εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα, αναφέρεται χαρακτηριστικά «η ενάγουσα εταιρεία ζημιώθηκε από τις ως άνω παράνομες και υπαίτιες συμπεριφορές των εναγομένων κατά το ποσό των 260.241,46 €». Με άλλα λόγια, με δικαστική απόφαση πλέον, αναγνωρίζεται αδικοπραξία εκ μέρους της Περιφέρειας, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εν λόγω υπόθεση!!! «Είναι φανερό», δηλώνει κλείνοντας ο κ.Φαρμάκης «ότι πέραν της ανεπάρκειας και της εσφαλμένης πολιτικής που ακολουθείται από την Περιφερειακή Αρχή, πλέον ανακύπτουν και υποθέσεις που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη…. Και όλα αυτά, με τα χρήματα των πολιτών»
Στην ίδια συνεδρίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μπαλαμπάνης «απάντησε» σε έτερη επερώτηση του κ.Φαρμάκη σχετικά με την επιβάρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα στην περιοχή του Αγρινίου από μικροσωματίδια . Και πάλι η περιφερειακή αρχή ομολόγησε δια στόματος του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη την ολιγωρία της, αναφέροντας ότι η τελευταία μέτρηση στο Αγρίνιο έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2017 και σύντομα θα ξαναγίνει. «Και πάλι κατόπιν εορτής, η Περιφερειακή Αρχή, πιάνεται απροετοίμαστη, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών» σχολίασε δεικτικά ο κ.Φαρμάκης.
Στο περιθώριο της συζήτησης των εν λόγω επερωτήσεων ο Αιτωλοακαρνάνας Περιφερειακός σύμβουλος, έθεσε ως επείγουσα τη λήψη μέτρων για την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται από Αγρίνιο προς Μεσολόγγι-Πάτρα. «Πριν έρθω κ.Περιφερειάρχη δεν υπολόγισα ότι θα κάνω 2 ώρες ταξίδι για να έρθω στην Πάτρα από το Αγρίνιο, μέσα από Καλύβια και Αγγελόκαστρο με φρικτή κίνηση και ενώ βρέχει καταρρακτωδώς. Δεν μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω ότι η πόλη που ζω είναι αποκλεισμένη εν έτει 2017. Δεν σας μιλώ σαν περιφερειακός σύμβουλος, ούτε σαν μέλος της αντιπολίτευσης. Σας απευθύνω έκκληση σαν Αιτωλοακαρνάνας και σαν δημότης Αγρινίου. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και λύστε το πρόβλημα. Χθές!!! Είναι πλέον ζήτημα τιμής για όλους τους συμπολίτες μου» δήλωσε σχετικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ