Απάντηση στην ΠΕΔΗΝ από την επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Υ Ναυπάκτου

Στην απάντησή της στην ΠΟΕΔΗΝ η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΥ Ναυπάκτου αναφέρει: “Ως Eπιστημονικά Yπεύθυνη του Κ.Υ Ναυπάκτου, επιθυμώ να δηλώσω με τον πιο ρητό τρόπο ότι τα σχόλια στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πόρω απέχουν από την πραγματικότητα της καθημερινής λειτουργίας του. Τούτο ισχύει και για τα σχόλια περί άσκησης τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους (οι χαρακτηρισμοί του κειμένου δεν με αφορούν και τους αφήνω να πέσουν στο έδαφος).

Σε κάθε περίπτωση, τα όποια προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. αποτελούν αντικείμενο της προσοχής μας και της καθημερινής μας μέριμνας και πάντως δεν εμποδίζουν την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους υπάρχει αυτή η μονάδα υγείας. Ας αναστοχαστεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους χαρακτηρισμούς του περί «δραματικής κατάστασης» του Κ.Υ και αφού διασταυρώσει τις πληροφορίες του ας συμβάλλει σε εποικοδομητικό διάλογο. Όμως το μέτρο και η φειδώς στη χρήση των λέξεων είναι η στοιχειώδης προϋπόθεση της γόνιμης κριτικής.

Στο μεταξύ, και όσο συνεχίζεται η παρούσα ποιότητα κριτικής, εμείς που λειτουργούμε και νοιαζόμαστε αυτόν τον φορέα υγείας-και γνωρίζω ότι τα λόγια αυτά αντιπροσωπεύουν το σύνολο των συνεργατών μου-θα συνεχίσουμε να το πράττουμε όσο καλύτερα ξέρουμε και το μπορούμε.

Προσκαλούμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους πολίτες που επίσης νοιάζονται να σταθούν δίπλα μας με τα έργα τους και την εποικοδομητική κριτική τους.

Κλείνοντας, προσθέτουμε ότι από την 6η ΥΠΕ έχουν δρομολογηθεί ήδη οι ενέργειες αντικατάστασης του δαπέδου. Είναι απορίας άξιο πως η ΠΟΕΔΗΝ «ευαισθητοποιήθηκε» τη συγκεκριμένη στιγμή μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του Κ.Υ”.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Υ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΟΛΓΑ ΠΕΡΔΙΚΑΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ