Αυξήθηκαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό

Έκρηξη στα ραντεβού για τον εμβολιασμό παρατηρείται έπειτα από το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους εργαζόμενους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και στους υγειονομικούς καθώς και το νέο το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας, δέσμη μέτρων που εξειδικεύτηκε την Τρίτη το πρωί.

Συγκεκριμένα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού έχουν κλειστεί 37.332 νέα ραντεβού για τη χορήγηση του εμβολίου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ πενθημέρου για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Συνολικά από τις 28 Ιουνίου έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 345.000 ραντεβού, νούμερο που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας μετά το “πάγωμα” στους εμβολιασμούς που είχε καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, έχει παρατηρηθεί ειδικότερα αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό στις κατηγορίες υποχρεωτικότητας, δεδομένων των κυρώσεων που θα επιβάλλονται σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ασθενείς ή ηλικιωμένους, γεγονός που αποδεικνύει ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού έπιασε τόπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ