ΓΡ. Αλεξόπουλος: Στο πλευρό του Μητροπολίτη Πατρών για την ονομασία του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας

“Ζητούμε να επανεξεταστεί η εν λόγω απόφαση, εκφράζοντας την ταύτισή μας με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο που με σαφήνεια αποτύπωσε το πρόβλημα στην επιστολή που έστειλε στον Υπουργό.” αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος σε ανακοίνωση του αφού το «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών – Ο Άγιος Ανδρέας» ενοποιείται με το «Νοσοκομείο Θώρακος Ο Άγιος Λουκάς» και πλέον ονομάζονται «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
Αναλυτικά
Το «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών – Ο Άγιος Ανδρέας» ενοποιείται με το «Νοσοκομείο Θώρακος Ο Άγιος Λουκάς» και πλέον ονομάζονται «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» σύμφωνα με το ΦΕΚ 3486 31.12.2012 – απόφαση Υ4α/οικ 123812, με αποτέλεσμα να αφαιρείται ταυτόχρονα η ονομασία και από τα δύο Νοσοκομεία. Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως διαπιστώνουμε ότι διατηρήθηκε η ονομασία άλλων νοσοκομείων μετά την ενοποίησή τους και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά .
Κανείς Πατρινός όταν αναφέρεται στο Νοσοκομείο Πατρών δεν το αποκαλεί έτσι, στο νοσοκομείο του «Αγιά Ανδρέα» λέμε και όλοι ξέρουμε τι εννοούμε. Το νοσοκομείο φέρει το όνομα του πολιούχου της πόλης από την ίδρυσή του και είναι αδιανόητο μια απλή υπουργική απόφαση να καταργεί ουσιαστικά την ιστορική ονομασία του και να επιχειρεί να αποσυνδέσει από τη συνείδηση όχι μόνο των κατοίκων της Αχαϊκής πρωτεύουσας αλλά και γενικότερα τον Άγιο από την πόλη του.
Δεν είναι μόνο το θρησκευτικό συναίσθημα που θίγεται, αλλά επηρεάζεται αρνητικά και η συνολική εικόνα της πόλης. Αυτό που ονομάζουμε «brand name» δηλαδή η επιδίωξη μεταξύ άλλων να προωθήσουμε την Πάτρα με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, που είναι αναντίρρητα συνδεδεμένη με τον Άγιο – Πολιούχο – Προστάτη της. Η ενέργεια αυτή έχει επιπτώσεις πολύπλευρες και πολυεπιπεδές, για το λόγω αυτό ζητούμε να επανεξεταστεί η εν λόγω απόφαση, εκφράζοντας την ταύτισή μας με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο που με σαφήνεια αποτύπωσε το πρόβλημα στην επιστολή που έστειλε στον Υπουργό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ