Γαλιατσάτος: Το Θέατρο Λευκάδας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα ολοκληρωθεί

Μια σημαντική εξαγγελία έκανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στα πλαίσια της δημόσιας λογοδοσίας του Δημάρχου Λευκάδας. Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου του Θεάτρου Λευκάδας από το ΕΣΠΑ 2014-2019.

Ωστόσο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή είπε ότι το 2002 που ξεκίνησε το έργο του θεάτρου και μετά από μια σειρά παλινωδιών, δυσκολιών και αμελειών, ο τότε κρατικός περιφερειάρχης απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ της περιόδου.

Το 2014 ο τότε Περιφερειάρχης, εισηγήθηκε την επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης, δηλαδή να δοθούν τα χρήματα πίσω, 3.870.000 ευρώ στην κυβέρνηση.

“Μάλιστα ο τότε Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επέβαλε το πρόστιμο αυτό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αγωνιζόμαστε να το αποφύγουμε δικαστικά, ωστόσο δεν γνωρίζω αν θα το καταφέρουμε και το δεύτερο και αισιόδοξο είναι ότι με την έναρξη του 2019 και με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και σε συνεργασία του Δήμου Λευκάδας το θέατρο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα ολοκληρωθεί”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ