Γιάννενα – Κοσμοσυρροή στα Κούλουμα

Ήταν εντυπωσιακή πραγματικά η συμμετοχή χιλιάδων Γιαννιωτών κάθε ηλικίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο και ο Δήμος Ιωαννιτών την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Φασολάδα, λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν σε όλους, ενώ το γλέντι και ο χορός με «ζωντανή» παραδοσιακή μουσική, συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καλωσόρισε τον κόσμο και μίλησε για την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να ξεδίνουμε και να νιώθουμε τη χαρά τις γιορτής παρά τους δύσκολους καιρούς. Όπως είπε «έχουμε δύσκολες μέρες ακόμα μπροστά μας, αλλά αισιόδοξοι και ενωμένοι θα τις παλέψουμε».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή σε όλους τους Γιαννιώτες και όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε πως: «έχουμε ανάγκη με καλή διάθεση κι αισιοδοξία να ξορκίσουμε τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Οι δύσκολες μέρες δεν τελείωσαν, αλλά τουλάχιστον κάποιες τέτοιες μέρες ας ανοίγει η καρδιά μας κι ας έχουμε θετική διάθεση. Είμαι χαρούμενος γιατί έγινε μια πολύ καλή διοργάνωση από το Πνευματικό Κέντρο και τα Λιθαρίτσια γέμισαν κόσμο».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το Γιαννιώτικο Σαλόνι όπου παραδοσιακά γιόρταζαν οι Γιαννιώτες τα Κούλουμα, κ. Μπέγκας ευχήθηκε «του χρόνου να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα στο Γιαννιώτικο Σαλόνι που θα έχει επιστρέψει στα ‘χέρια’ του Δήμου» και είπε ότι η πολιτική πίεση θα συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή.

Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή ευχήθηκε και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος.

Ο κ. Γκόγκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που δέχθηκε η περιοχή μας, καθώς και για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της Αποκριάς ιδιαίτερα της νεολαίας που συνεχίζει τα πατροπαράδοτα έθιμα του τόπου μας.

Στα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, όπως και σε πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις, συμμετείχαν διασκεδάζοντας μαζί με τους συνδημότες, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ