Γιώργος Βαρεμένος για τους εμβολιασμούς: “Επιτάχυνση ναί, αλλά με πρόγραμμα και ενίσχυση των δομών”

Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας, Γιώργου Βαρεμένου, για τους εμβολιασμούς:

Κατάσταση ασφυξίας λόγω έλλειψης κυρίως προσωπικού, αλλά και χώρων, δημιουργεί η αναγκαία αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Χωρίς ενίσχυση, στο νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να δημιουργηθούν τέσσερεις επί πλέον γραμμές και στο Μεσολόγγι πέντε, πράγμα που σημαίνει ότι, στην δεύτερη περίπτωση, οι εμβολιασμοί από 120 ημερησίως πρέπει να φθάσουν τους 700.

Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των εμβολιασμών, αλλά αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την μέθοδο “κόψτε το κεφάλι σας”, αλλά με την έγκαιρη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Η δυνατότητα, μέσω πρόσφατης ΚΥΑ, για πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για ένα μόνο έτος είναι ουτοπική και, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται, μέσω των τραγικών αποτελεσμάτων της πανδημίας, ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με προγραμματισμένες και δομικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και όχι με λογικές επιβολής «λύσεων» εκ των άνω, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής υγειονομικής συγκυρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ