Ερωτηθείς, σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε στην κατάθεση πρότασης για εκπόνηση δωρεάν μελέτης για το πάρκο Αγρινίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε τα εξής:
«Για μια ακόμη φορά κάποιοι υπερβαίνουν τα όρια της πληροφόρησης και ακολουθούν τις, προσφιλείς σε αυτούς, ατραπούς της παραπληροφόρησης. Οι αιτιάσεις της ΠΕΕΓΕΠ, για κατάθεση πρότασης που αφορούσε σε δωρεάν μελέτη για το πάρκο, στερούνται σοβαρότητας . Όσον αφορά στην διαδρομή του εγγράφου και την πορεία που ακολούθησε, πριν και κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορώ μόνο να πω ότι προσιδιάζει με τις γνωστές μεθόδους που ακολουθούν συγκεκριμένα πρόσωπα για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.
H υιοθέτηση του συγκεκριμένου εγγράφου από τον κ. Τραπεζιώτη γεννά ερωτηματικά. Ισχυρίζεται ο πρώην Δήμαρχος ότι η διαχειριστική μελέτη για το πάρκο Αγρινίου επιβάρυνε τον Δήμο με το ποσό των 60.000 ευρώ. Και αναρωτιέμαι. Ποιος μιλά για σκανδαλώδη συμπεριφορά. Αυτός που, τις καλές εποχές, χρέωσε τον Δήμο Θεστιέων με δάνεια ύψους 2.195.202 ευρώ, με απλήρωτες υποχρεώσεις 938.000 ευρώ και πληρωθείσες δικαστικές αποφάσεις ύψους 209.062 ευρώ; Αντί να κυκλοφορεί με σκυμμένο κεφάλι, ο κ. Τραπεζιώτης, έχει το θράσος να εκφοβίζει την Δημοτική Αρχή και να δημιουργεί εντυπώσεις λέγοντας ότι η αρχαιολογική έρευνα θα σταματήσει την προσπάθειά να ολοκληρώσουμε τα έργα στο πάρκο.
Θέλω όμως να τους διαβεβαιώσω ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν την οργή των Αγρινιωτών. Οι αποφάσεις του Δήμου Αγρινίου για την ανάθεση της μελέτης επικυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αναρωτιέμαι γιατί, από τον Ιούνιο που ξεκίνησε η διαδικασία , κανείς δεν μιλούσε για φωτογραφική ανάθεση αλλά εκ των υστέρων έρχονται κάποιοι, με προσωπικά κίνητρα, και προσπαθούν να φρενάρουν την διαδικασία. Όσο είμαι εγώ Δήμαρχος, με αυτήν την Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε αυτό που ζητά ο Τόπος και υποσχεθήκαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ».
Όπως αναφέρει ο Δήμος Αγρινίου,η επιστολή της ΠΕΕΓΕΠ δεν ήρθε ποτέ στο αρμόδιο γραφείο (Δημοτικό Συμβούλιο) με email ή fax, ούτε καν στο γραφείο Δημάρχου.
Το πρώτο έγγραφο ήρθε στις 21/11/2016 και ώρα 12.39 μ.μ σε fax υπηρεσίας του Δήμου και δεν αναφέρει πουθενά την έκφραση «για την αφιλοκερδή εκπόνηση».
Το δεύτερο έγγραφο ήρθε στις 21/11/2016 και ώρα 6.33 μ.μ. στην ίδια υπηρεσία με το πρώτο, η οποία δεν λειτουργεί απόγευμα ενώ αντίθετα το αρμόδιο γραφείο ( Δημοτικού Συμβουλίου) ήταν ανοικτό ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ.
Το τρίτο έγγραφο που φέρει και τη σημείωση «ορθή επανάληψη» ήρθε στις 21/11/2016 και ώρα 20.21 μ.μ. πάλι στο fax της προηγούμενης υπηρεσίας που δεν λειτουργεί απόγευμα.
Η διαφορά των εγγράφων έγκειται στο εξής:
Το δεύτερο έγγραφο στη δεύτερη παράγραφο συμπληρώνει την έκφραση «Ημερίδα δράσης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου».
Στο τρίτο έγγραφο που φέρει και τον τίτλο «Ορθή επανάληψη» συμπληρώθηκε η φράση «για την αφιλοκερδή εκπόνηση» και «με κάλυψη λειτουργικών εξόδων».
Όπως είναι κατανοητό, στο πρώτο έγγραφο δεν αναφέρει πουθενά τη φράση «αφιλοκερδή». Αντιθέτως, ο κ. Τραπεζιώτης μοίρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το τρίτο έγγραφο χωρίς τη σημείωση «ορθή επανάληψη», λέγοντας προς το σώμα ότι η μελέτη είχε προταθεί να γίνει δωρεάν προς το Δήμο.
Ο κ. Τραπεζιώτης έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο στο 5ο λεπτό της Συνεδρίασης δηλαδή περίπου στις 19.30. Αποχώρησε δε από τη συνεδρίαση χωρίς να επιστρέψει, περίπου στο 35ο με 40ο λεπτό δηλαδή στις 20.05 με 20.10.
Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο έγγραφο με τίτλο «ορθή επανάληψη» ήρθε στην υπηρεσία του Δήμου στις 20.21 μ.μ., δηλαδή μετά την αποχώρηση του κ. Τραπεζιώτη.