Γ. Βαρεμένος – Ποδόσφαιρο: Κλωτσοσκούφι των άπληστων και αλαζόνων;

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε τα εξής:

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμαθε μπάλα -ποια ακριβώς δεν διευκρινίστηκε κι αν εννοούν το μπαλάκι του τένις. Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, όμως, είπε και ελάλησε αντ’ αυτού, προκειμένου να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχασε την μπάλα επειδή γενίκευσε το θέμα της περίφημης ποδοσφαιρικής Super League και το συνέδεσε με άλλα, άσχετα κατά την γνώμη τους, ζητήματα. Ο Ζεράρ Πικέ, μπακ της Μπαρτσελόνα, χαρακτήρισε το πρότζεκτ αυτό καπιταλισμό στα χειρότερά του, και ο θεωρούμενος ως καθηγητής του ποδοσφαίρου, αργεντινός Μαρσέλο Μπιέλσα, γενίκευσε το θέμα ως εξής: «Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, όπως συμβαίνει γενικότερα στον κόσμο εκεί έξω.»

Γιατί, δηλαδή, μέσα στην πανδημία οι μεγιστάνες του πλούτου αύξησαν τα κέρδη τους και να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο και για τις ομάδες που έχουν αγοράσει, οι οποίες είδαν όντως μέσα στην πανδημία τα έσοδά τους να μειώνονται; Γιατί, δηλαδή, να μην μετατρέψουν την πανδημία από κατάρα σε ευκαιρία και για τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ; Μονοπώλιο κι εδώ ή πυραμίδα, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος είπε ότι οι μεγάλοι, όπως ο Ναδάλ με τον Φέντερερ (κάπου εδώ μπαίνει στο παιγνίδι και ο κ. Μητσοτάκης), πρέπει να παίζουν κάθε βδομάδα, αλλά χωρίς προφανώς οι γίγαντες του ποδοσφαίρου να χρειάζεται να προκριθούν. Χωρίς την Super League, είπε -ρίχνοντας το δόλωμα προς τους φιλάθλους της ομάδας του- δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές γκαλάκτικος (σούπερ σταρ δηλαδή). Ποιος σου είπε, κ. Πέρεθ, ότι δια νόμου η Ρεάλ πρέπει να έχει αυτούς τους αστέρες και οι υπόλοιποι να κόψουν τα κεφάλια τους στην μοναξιά απαξιωμένων πρωταθλημάτων, που θα έχουν καταδικασθεί στην μιζέρια της αδιαφορίας;

Τους φιλάθλους, οι μεγιστάνες δεν τους αντιμετωπίζουν ούτε κάν με τον σεβασμό που δικαιούται ο πελάτης. Αν μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα έχοντας στις εξέδρες αυτά τα virtual ανθρωπάκια που βλέπουμε στην διάρκεια της πανδημίας, θα το έκαναν και θα τα κούρδιζαν αναλόγως.

Η αλήθεια είναι ότι το όραμα των Φλορεντίνο Πέρεθ αυτής της γης δεν ήταν απλά ένα λάθος, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μία τάση περαιτέρω συγκεντροποίησης του χρήματος και της ισχύος στον χώρο του ποδοσφαίρου, που και χωρίς την Super League, αλλά μέσω της ΟΥΕΦΑ, θα βρει στον ένα ή τον άλλο βαθμό την υλοποίησή της.

Από την άλλη, το κίνημα των φιλάθλων σημείωσε, μέσα στον αυθορμητισμό του, μία νίκη που ξεπερνά προς το παρόν το συμβολικό επίπεδο και θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε ουσιαστική παρέμβαση, ώστε το κοσμαγάπητο άθλημα να διατηρήσει κάτι από τις λαϊκές ρίζες του και να μην καταλήξει το κλωτσοσκούφι του κλειστού κλαμπ των άπληστων και των αλαζόνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ