Γ. Βαρεμένος: “Τώρα και όχι αύριο οι αποζημιώσεις για την χαλαζόπτωση”

Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και  Αναπληρωτή Τομεάρχης Υγείας κ. Γιώργου Βαρεμένου σχετικά με την ανάγκη επιτάχυνσης των καταγραφών και της καταβολής των αποζημιώσεων μετά την πρόσφατη καταστροφική χαλαζόπτωση:

“Οι γεωπόνοι του τοπικού ΕΛΓΑ έπρεπε να είχαν βγει ήδη για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση, ιδίως στα κηπευτικά, ως προς τα οποία δεν υπάρχει η “πολυτέλεια” της αναμονής για τους ελέγχους. Τα αντανακλαστικά του Οργανισμού έπρεπε να συμβάλουν στην ταχύτητα υποβολής των αιτήσεων και στην επιτάχυνση της καταγραφής, αλλοιώς το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τους παραγωγούς, οι οποίοι πληρώνουν την εισφορά τους στον Οργανισμό.

Κι αυτό σε μια δραματική χρονιά, γενικότερα, για την πρωτογενή παραγωγή, όπου στις καταστρεπτικές συνέπειες της πανδημίας ήλθαν να προστεθούν οι αλλόκοτες καιρικές συνθήκες. Τον χειμώνα με τις ζέστες τα δένδρα “ξεγελάστηκαν” και άνθισαν, ενώ οι διαφορές θερμοκρασίας του Απρίλη δεν επέτρεψαν σε κάποιες περιπτώσεις το δέσιμο των καρπών.

Το τελευταίο αυτό θέμα δεν εμπίπτει στον ΕΛΓΑ, αλλά σε άλλες διαδικασίες. Όμως στο αντικείμενο του Οργανισμού για τις αποζημιώσεις από καταστροφές, δεν πρέπει να σημειώνεται καθυστέρηση, που οδηγεί σε ακύρωση κάθε προσπάθειας για ανακούφιση του κόσμου, την στιγμή που έπεσαν όλα τα κακά μαζί” .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ