Γ.Ε.Α.:Για πέμπτη χρονιά,σειρά παρουσιάσεων-ομιλιών από καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και μελετητές της Τοπικής Ιστορίας, – Πρόγραμμα

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά μια σειρά παρουσιάσεων-ομιλιών από καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και μελετητές της Τοπικής Ιστορίας, που θα γίνουν την περίοδο 2017-2018, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο.
Από φέτος ισχύουν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αλλαγή είναι η κατάργηση της συνδρομής , μια απόφαση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, μια προσπάθεια διευκόλυνσης όλων των φίλων της Σχολής, που ζητήθηκε και από τους φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.
Η δεύτερη σπουδαία αλλαγή, είναι η συνεργασία της Σχολής με το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, με το Πρακτικό της, αριθμός 29/15.3.17 απάντησε σε σχετικό αίτημα της Σχολής για επιστημονική υποστήριξη, πως τα μέλη της, που έχουν ερευνήσει θέματα τοπικής ιστορίας αποδέχονται να τα παρουσιάσουν σε διαλέξεις και συμφωνούν να συμβάλλουν στην οργάνωση του προγράμματος ομιλιών.
Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Γενική Συνέλευση του Τμήματος για την ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Τμήματος, κυρία Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά, για τη στήριξη και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα με δική της εισήγηση.
Το πρόγραμμα είναι το εξής, μόνο με το όνομα του εισηγητή και την ημερομηνία: Νικόλαος Τέλωνας 15/11, Μίρκα Παλιούρα 27/11, Γεώργιος Τσιάκαλος 11/12, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης 5/2, Λάζαρος Κολώνας 21/2, Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά 14/3, Κώστας Πατρώνης 22/4, εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» 26/4, Χρήστος Γαρουφαλής 2/5.
Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους τίτλους των εισηγήσεων, ωράρια κλπ, θα ανακοινωθούν, μόλις είναι διαθέσιμες αυτές οι πληροφορίες, όπως επίσης και οποιεσδήποτε αλλαγές και προσθήκες γίνουν στο πρόγραμμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ