ΔΕΥΑ Αγρινίου : Δεν ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο στα λύματα

Μηδενικό φορτίου του κορωνοϊού ανιχνεύθηκε στα λύματα του Αγρινίου σύμφωνα με δειγματοληψίες που πραγματοποίησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγρινίου .

Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος οι έλεγχοι έγιναν για την προστασία της δημόσιας υγείας και θα συνεχιστούν καλώντας τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να να τηρούν τα μέτρα .

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση :

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της αλλά και με αίσθηση σεβασμού και ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, έχει διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της πόλης του Αγρινίου προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πιθανότητα διασποράς του ιού COVID19/SARS-CoV-2. Σύμφωνα με τις τελευταίες δειγματοληψίες οι οποίες διενεργήθηκαν στο αντλιοστάσιο συλλογής των λυμάτων Αγρινίου (αντλιοστάσιο Κατρουλή) και στην είσοδο της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο – μηδενικό, δηλαδή τα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ είναι απόλυτα ασφαλή. Η προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι διαρκής και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Επισυνάπτονται αντίγραφα των αναλύσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ