Δήμος Αμφιλοχίας: Παρατείνονται έως 22 Μαρτίου τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι η περιοχή μας, όπως και ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθούν να βρίσκονται στο «Επίπεδο Γ’ Πολύ Αυξημένου Κινδύνου» για τη διασπορά του κορονοϊού (βαθύ κόκκινο), και παρατείνονται έως τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00πμ τα έκτακτα μέτρα του ΕΟΔΥ που βρίσκονται ήδη σε ισχύ από τις 4 Μαρτίου 2021. Ειδικά όσον αφορά την Καθαρά Δευτέρα, δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα ισχύοντα.

Υπενθυμίζουμε τα βασικότερα μέτρα:

 • Η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο από τις 5 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι δημότες μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους κάνοντας χρήση του σχετικού εγγράφου από το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» ή τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου από το forma.gov.gr

 • Oι μετακινήσεις επιτρέπονται με χρήση της φόρμας κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης από το forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση ή με χρήση SMS (κωδικοί 1 έως 6) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύει για μετακινήσεις εντός του Δήμου. Επίσης, ο κωδικός 6 αφορά σωματική άσκηση μόνο με πόδια ή ποδήλατο

 • Απαγορεύεται η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα καθώς και οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση για λόγους: υγείας, επαγγελματικούς, επιστροφής στη μόνιμη κατοικία ή λόγω επανένωσης οικογενειών

 • Κλειστό θα είναι το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και προσφοράς υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής καθώς και η εστίαση (καφετέριες, καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, εστιατόρια κτλ)

 • Για το διάστημα εφαρμογής των νέων μέτρων δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Τετάρτης (Αμφιλοχία) και της Παρασκευής (Λουτρό)

 • Τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δομές έως τις 29 Μαρτίου 2021. Εξαιρούνται τα Ειδικά Σχολεία τα οποία θα λειτουργούν κανονικά

 • Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών

 • Αναστέλλεται η λειτουργία των εκκλησιών για τους πιστούς οι οποίες θα λειτουργούν μόνο με το αναγκαίο προσωπικό. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται με την παρουσία έως εννέα ατόμων.

 • Αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών χαρών, παιδότοπων κτλ καθώς και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και γυμναστηρίων

Επισημαίνουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή του συνωστισμού και συνίσταται το καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map (Επίπεδο Γ. Πολύ Αυξημένου Κινδύνου).

Oι υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού μόνο σε περίπτωση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι δημότες θα εξυπηρετούνται και θα λαμβάνουν τα αιτούμενα έγγραφά τους με τους παρακάτω τρόπους:

 • Από το μενού e Υπηρεσίες στην ιστοσελίδα www.dimosamfilochias.gr

 • Μέσω του email dimamfil@otenet.gr

 • Χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου στο μενού «Επικοινωνία».

Όσα άτομα βρίσκονται σε ανάγκη, μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κάνοντας χρήση της γραμμής τηλεφωνικής επικοινωνίας 26420-22060, η οποία λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα και την Καθαρά Δευτέρα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ