Δήμος Ιωαννιτών: Ρεκόρ ανακύκλωσης από τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων (φωτο)

Με μηνύματα όπως «Χωρίς κόπο, η ανακύκλωση σώζει τον τόπο!», «Ανακυκλώνουμε για ένα καλύτερο αύριο…», «Ανακυκλώνω σταθερά, ζω στον πλανήτη συνειδητά», μαθητές των δημοτικών Σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου Ιωαννιτών ανακύκλωσαν για μια ακόμα χρονιά και βραβεύτηκαν.

Το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen. Στόχος της δράσης ήταν να εμβαθύνουν οι μαθητές στις πρακτικές διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ανακύκλωσης.

Τα 17 νηπιαγωγεία και 25 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, συγκέντρωσαν περισσότερα από 12.800 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο πλαστικό και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα η προσπάθεια τους ενισχύθηκε με τη δωρεά πόντων μέσω της πλατφόρμας. Τα σχολεία που διακρίθηκαν έλαβαν ένα χρηστικό δώρο για τις σχολικές τους μονάδες, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες όλα τα σχολεία θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής.

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, των αντιδημάρχων Βαγγέλη Πήχα, Αριστείδη Παππά και Γιάννη Αϊβατίδη και εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), της Follow Green, της ΑΦΗΣ Α.Ε, του προγράμματος ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», της Αειφορικής Ηπείρου καθώς και εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σημείωσε ότι φέτος τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς παρά το μικρό διάστημα που είχαν οι μαθητές στη διάθεσή τους λόγω της τηλεκπαίδευσης, συλλέχθηκαν 500 κιλά παραπάνω, καταρρίπτοντας το περυσινό ρεκόρ των 12.300 κιλών. Αυτό αποδεικνύει όπως είπε ότι οι μαθητές έχουν πλέον εντάξει την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

«Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το έργο και η συνέπεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, που ζύγιζε και παραλάμβανε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα σχολεία κατά τη διάρκεια της δράσης» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Οι μαθητές με τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους τους πολίτες, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πήχας, συγχαίροντας τα σχολεία που διακρίθηκαν.

Την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) κ. Παπασωτηρίου, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την ανακύκλωση του Δήμου.

Τα Σχολεία που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης:

Νηπιαγωγεία:

1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων “Καπλάνειο”

2ο Νηπιαγωγείο Ανατολής

2ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής

6ο Νηπιαγωγείο Ανατολής

7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

10ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

11ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

19ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

30ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Νηπιαγωγείο Δροσοχωρίου

Νηπιαγωγείο Μπάφρας

Νηπιαγωγείο Πεδινής

Νηπιαγωγείο Περάματος

Νηπιαγωγείο Πλατανιάς

Νηπιαγωγείο Πρώτη Πρόβα

Δημοτικά:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

2ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

3ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής

3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων

4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής

4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

6ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

16ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

20ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

26ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου

Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου

Δημοτικό Σχολείο Κρανούλας

Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας-Νεοκαισάρειας

Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων

Δημοτικό Σχολείο Πεδινής

Δημοτικό Σχολείο Περάματος

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της βράβευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ