Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Προετοιμασίες για τις γιορτές εξόδου

Με τους εκπροσώπους του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος για να συζητηθούν θέματα που άπτονται των Εορτών Εξόδου.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προτίθεται να πραγματοποιήσει τις Εορτές για την 195η Επέτειο της Εξόδου έστω και στο περιοριστικό πλαίσιο που υπαγορεύεται από τις αποφάσεις της Πολιτείας και έχει σχέση με μέτρα κατά της πανδημίας.

Για το σκοπό αυτό πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις έχουν μετατεθεί για τους επόμενους μήνες ωστόσο οι Εορτές- κατά κύριο λόγο το διήμερο 24 και 25 Απριλίου -θα πραγματοποιηθούν σε μικρότερη διάσταση, αλλά με το ίδιο ειδικό βάρος που τους αρμόζει.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του 2/39 Σ.Ε. ΄κύριοι Τσαούσης και Πλούμης και ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Μεσολογγίου Γ. Σοροβός ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα και τους σχεδιασμούς που γίνονται ακολουθώντας τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη με το σημερινό τελετουργικό, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών. Για την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει απευθύνει πρόσκληση στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ