ΕΦΚΑ: Παράταση στην καταβολή των εισφορών του Μαρτίου

Παράταση αναμένεται να δώσει ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών μηνός Μαρτίου για μη μισθωτούς προκειμένου οι ασφαλισμένοι να λάβουν διπλά ειδοποιητήρια που θα εμπεριέχουν και τον συμψηφισμό των εισφορών με βάση τα εκκαθαρισμένα εισοδήματα του 2016.

Όπως ανακοίνωσε ο φορέας, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν την εισφοροδότηση Μη Μισθωτών θα υπολειτουργούν από την Τρίτη 24/04/2018 έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Δεδομένου ότι η εκκαθάριση συνδέεται τεχνικά με την έκδοση εισφοράς Μαρτίου 2018 (η οποία καθυστερεί) θα δοθεί νέα ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση (η προθεσμία εξέπνεε τη Δευτέρα 30 Απριλίου).

Συνεπώς μέχρι το τέλος του μήνα οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες θα λάβουν δυο ειδοποιητήρια:

– Το ειδοποιητήριο για τις εισφορές Μαρτίου 2018.
– Το πρώτο ειδοποιητήριο για τις τελικές καταβλητέες εισφορές του 2017. Πρόκειται για το ποσό της 1ης δόσης του μεγάλου συμψηφισμού, για όσους δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το 2015. Αυτή η 1η δόση αναμένεται να είναι πληρωτέα έως τα τέλη Μαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ