ΕΩΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ

Στην Ελλάδα φθάνει την Κυριακή από τη Βενετία το ιερό λείψανο της  Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Θα το υποδεχθούν,  στις 18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω, με τιμές αρχηγού κράτους,  ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κλήρος και πιστοί.
Από εκεί  θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο, και κατόπιν  θα φιλοξενηθεί εκεί για προσκύνημα έως τις 15 Ιουνίου.

Στην Ελλάδα φτάνει μαζί του και σταυρός με τίμιο ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας.
Η τελετή παράδοσης του ιερού λειψάνου από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 της Κυριακής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, το μοναδικό αυτό κειμήλιο για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο σε Ανατολή και Δύση θα μεταφερθεί στην Ελλάδα την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και θα παραμείνει στη χώρα μας για έναν μήνα, έως τις 15 Ιουνίου. Παράλληλα με το ιερό λείψανο, θα μεταφερθεί στην πατρίδα μας σταυρός με τίμιο ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας.
Η Αποστολική Διακονία, ο αρχαιότερος οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα φιλοξενήσει το σκήνωμα στον προσκυνηματικό Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, του ομώνυμου Δήμου της Αττικής (δίπλα από το Αιγάλεω), όπου σε καθημερινή βάση θα τελούνται λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν της Αγίας Ελένης.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει ότι η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/5/2017 στις 18:30 επί της Ιεράς οδού, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω και εν πομπή θα μεταφερθεί στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας όπου επισήμως θα το καλωσορίσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι επίσημοι.
Θα ακολουθήσει Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, ενώπιον του ΠτΔ και των εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και του διπλωματικού Σώματος.
Νωρίτερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μεταβεί στη Βενετία όπου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα παραδοθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος το σεπτό σκήνωμα το οποίο θα λιτανευθεί στους Ορθόδοξους κληρικούς, στο Μεγάλο Κανάλι και εν συνεχεία μέσω ειδικής πτήσης θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.
Η έλευση του ιερού λειψάνου εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση της Αποστολικής Διακονίας και τελούν κάτω από το γενικότερο σύνθημα «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης».
Η λιτανευτική πομπή θα ξεκινήσει στις 18:30, ενώ η Δοξολογία αναμένεται να έχει περατωθεί μέχρι τις 20:00.
[videojs_video url=”http://www.acheloostv.gr/online/images/videos/EIDHSEIS/13_5_17/AGIA ELENH.mp4″]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ