Εκλογές ΕΟΚ: Αναβολή με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση!

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε το Σάββατο μπαίνει και επίσημα απαγορευτικό στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 30/5 στη Λεωφόρο.

Στη χθεσινή ενημέρωσή του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εμμέσως στις εκλογές της ΕΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα επιτρέπεται δια ζώσης η διεξαγωγή αρχαιρεσιών με όριο τα 150 άτομα, κάτι που αφορά φυσικά και τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Σήμερα, λοιπόν η απόφαση έγινε επίσημη. Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οδηγεί στην αναβολή των δια ζώσης εκλογών που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στη Λεωφόρο την Κυριακή 30/5.

Αναλυτικά η ΚΥΑ
4. Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Άρθρο 12
Ισχύς – Ειδικές και καταργούμενες διατάξεις

1. Η παρούσα ισχύει από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00, με την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 1 που ισχύει από το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ