Εκπαίδευση και ιατρικές ειδικότητες στην ατζέντα της συνεδρίασης του ΠΙΣ με τους Ιατρικούς Συλλόγους τον Δεκέμβριο

Η εκπαίδευση και οι ιατρικές ειδικότητες είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 10 Δεκεμβρίου 2016.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, καθώς για το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει ζητηθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η άποψη του Π.Ι.Σ., των Ιατρικών Σχολών και των Ιατρικών Εταιρειών.
Η αποψίλωση πολλών ειδικοτήτων, του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ιατρικών Σχολών και του ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων, κυρίως λόγω της μετανάστευσης νέων και ικανών επιστημόνων, έχει επιπτώσεις στην εκπαίδευση και την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές δομές.
Στη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου θα συζητηθούν επίσης όλα τα ζητήματα του Συστήματος Υγείας που αφορούν την περίθαλψη του ελληνικού λαού (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, ΕΟΠΥΥ, Δημόσια Υγεία, ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, ιδιωτικά θεραπευτήρια, κ.λπ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ