Εκπαιδευτική επίσκεψη του Α’ Γυμνασίου Λευκάδος με θέμα την Βυζαντινή Μουσική στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Το πρωινό της Τετάρτης, 4 Οκτωβρίου 2017 η Β’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας πραγματοποίησε, στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, διδακτική επίσκεψη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας της πόλεως. Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, όπου είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό αυτό θησαυρό, που κοσμεί αιώνες τώρα την εκκλησιαστική, αλλά και την παραδοσιακή μας μουσική και αποτελεί συνέχεια ενός πολύ μεγάλου ιστορικού δεσμού της εποχής μας με το παρελθόν.
Η επιμελημένη παρουσίαση με θέμα «Βυζαντινή Μουσική, η μουσική των Ελλήνων» των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη, Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Βασιλείου Κακλαμάνη και Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Ιωάννου Λάζαρη, καθώς και η συμβολή του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Ιωάννου Βονιτσάνου, έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες την δυνατότητα να γνωρίσουν τους ήχους του βυζαντινού μέλους, μέσα από τη βιωματική διδασκαλία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ