Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους
Εξιχνιάσθηκαν τριάντα τρεις κλοπές σε οικίες και μια σε αυτοκίνητο, κατά τις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, προχθές (27-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών και της μικτής περιπολίας που αποτελούνταν από αστυνομικούς του Γ΄ και Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τρείς ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 60, 19 και 18 ετών και μια 46χρονη ημεδαπή.
Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός ακόμη 13χρονου συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της απείθειας.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 19χρονος με τον 18χρονο, προχθές το βράδυ, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε οικία που διαμένει οικογένεια ημεδαπών στην Πάτρα και επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική της θύρα, ωστόσο πριν ολοκληρώσουν την πράξη τους, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή και εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο τους και στη συνέχεια πεζοί, όπου και συνελήφθησαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθησαν ο 60χρονος και η 46χρονη.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν ενταχθεί σε συμμορία, που είχε συστήσει ο 60χρονος και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει, από τον Απρίλιο του έτους 2015 μέχρι και τις 27-2-2017, σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, ακόμη τριάντα δυο κλοπές σε οικίες και μια σε αυτοκίνητο.
Σε ότι αφορά την μεθοδολογία τους, οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους, ενεργώντας κυρίως στα προάστια της Πάτρας ή σε μη πολυσύχναστες συνοικίες.
Για να διαπιστώσουν, μάλιστα, την απουσία των ενοίκων, χτυπούσαν το κουδούνι των κατοικιών και αφού δεν λάμβαναν απάντηση, διερρήγνυαν πόρτες και παράθυρα αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την δράση τους ξεπερνά τις (65.000) ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των μελών της συμμορίας προέκυψε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 19χρονος είχε συλληφθεί ξανά στις 14-12-2016 και με Διάταξη του Ανακριτή Ανηλίκων Πατρών, είχε κρατηθεί σε ίδρυμα αγωγής ανηλίκων απ΄ όπου δραπέτευσε στις 31-12-2016.
Σημειώνεται ότι, ο 19χρονος για να παραπλανήσει τις Αρχές ως προς την ηλικία του και να έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση, είχε δηλώσει κατά τις συλλήψεις του στο παρελθόν τέσσερα διαφορετικά έτη γέννησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών στις (3-3-2017).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ