Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών σε σχολεία στην Κέρκυρα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 20 και 21 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Επίσης σε βάρος του 21χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Εξιχνιάστηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, έξι συνολικά περιπτώσεις κλοπών σε σχολεία που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας της Κέρκυρας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 20 και 21 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και από την αξιοποίηση των στοιχειών που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι, οι δύο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30-12-2016, ανέπτυξαν συστηματική δράση στην παραβίαση σχολικών συγκροτημάτων στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, η δράση τους εντοπίστηκε στη διάρρηξη:
του Γυμνάσιου και Λυκείου Καστελλάνων Μέσης, καθώς και του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος, από τα οποία αφαίρεσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές , κεντρικές μονάδες υπολογιστών και μία βιντεοκάμερα συνολικής χρηματικής αξίας (8.500) ευρώ, καθώς και προϊόντα αξίας (1.000) ευρώ
του Δημοτικού Σχολείου Λακώνων, από το οποίο αφαίρεσαν φορητούς υπολογιστές αξίας (2.000) ευρώ
του Γυμνάσιου Σκριπερού καθώς και του κυλικείο του σχολείου, με λεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας (7.150) ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που αναπτύχθηκαν για την διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν στα σχολεία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ ο 21χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Κέρκυρας καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ