Επένδυση χωρίς συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στο Ελληνικό δε μπορεί να υπάρξει

Με επίθεση στην κυβέρνηση και τις «αναποτελεσματικές της πολιτικές» για την αντιμετώπιση της πανδημίας άρχισε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων».

«Είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας, επειδή, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, οι πολιτικές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι εντελώς αναποτελεσματικές. Φθάσαμε στο σημείο σήμερα, να πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι, εκτός ΜΕΘ. Φθάσαμε στο σημείο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών να απευθύνονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας παρεμβάσεις, γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί αυτάρεσκα και με επικίνδυνο τρόπο να ισχυρίζεται ότι όλα τα έχει κάνει καλά, να μην επιτάσσει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ επιτάσσει ιδιωτικούς γιατρούς, να μην προσλαμβάνει ειδικευμένους γιατρούς που ήδη έχουν επιλεγεί», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο, ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπεδώσει την ψευδή αντίληψη ότι είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για επενδύσεις, και που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Είπε ότι περίμενε από μετριοπαθείς πολιτικούς όπως ο κ. Σταϊκούρας να έχουν «τη γενναιότητα να αναγνωρίσουν την προσπάθεια που έγινε στην προηγούμενη διακυβέρνηση, για να ξεπεραστούν τα πολύ σημαντικά και μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επενδύσεις στην Ελλάδα. «Η Νέα Δημοκρατία περίμενα να έλθει σήμερα στη Βουλή πιο σοφή, διότι ισχυρίστηκε προεκλογικά -δεν θα πω ότι είπε ψέματα, να είμαι καλόπιστος- ότι σε μια εβδομάδα θα έλυνε το πρόβλημα. Πέρασαν δύο χρόνια. Ελπίζω να μην περάσουν άλλα δύο χρόνια, για να ξεκινήσει αυτό το έργο με τα όποια προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, γιατί οι επιλογές της θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην επένδυση», είπε. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «οι Δήμαρχοι που κλήθηκαν στην Επιτροπή, δεν είχαν ενημερωθεί, κι έτσι φάνηκε για άλλη μια φορά η αλλεργία της Ν.Δ. στο κρίσιμο ζήτημα της διαβούλευσης που πρέπει να προηγείται». «Όταν δεν έχεις εξασφαλίσει σε μία τέτοια επένδυση τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι θα βρεθείς σε πολύ μεγάλες δυσκολίες», είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κυβέρνηση, έκρινε ότι έπρεπε να στηρίξει την επένδυση. «Ο κ. Αλέξανδρος Φλαμπουράρης δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, για να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα. Ας μας πει η κυβέρνηση πότε ολοκληρώθηκε το τοπογραφικό όλου αυτού του χώρου. Ας μας καταθέσει τα πρωτόκολλα αποβολής των εξήντα εννέα φορέων. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ηγεμονεύουσα πολιτική δύναμη, που ξεκινάει από το δημοκρατικό Κέντρο μέχρι την Αριστερά. Αυτό φοβάται η Νέα Δημοκρατία. Διότι, ακριβώς έχει να κάνει με έναν ΣΥΡΙΖΑ που βεβαίως θέλει και προωθεί τις επενδύσεις, αλλά δεν θα θεοποιήσει στο βωμό του κέρδους κάποιους επενδυτές. Θέλει μια ισόρροπη επένδυση που θα εξασφαλίζει και την υλοποίηση της επένδυσης και τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας.»

Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε σε ότι αφορά τις περιφράξεις: «Μας δημιουργείται κάποια υποψία και όχι μόνο σε εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα ακόμα και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνει ένας περίκλειστος ιδιωτικός χώρος. Ξέρουμε ότι τα διαμερίσματα που θα πουληθούν, θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία όταν θα τους εξασφαλίσει η κάθε πολιτεία έναν περίκλειστο χώρο. Και εδώ μπαίνει ένα κρίσιμο ζήτημα, με βάση και την τοποθέτηση ενός πολύ σημαντικού επιστήμονα, του κ. Μπελαβίλα, ο οποίος τόνισε με πολύ σαφή τρόπο τον κίνδυνο να περιοριστεί το μέτωπο που προβλεπόταν στη σύμβαση που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που έδινε πρόσβαση στη θάλασσα στους κατοίκους της περιοχής. Προσπαθούσαμε να λύσουμε πραγματικά προβλήματα, όπως οι μονάδες των ΑμεΑ και άλλα», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ