Επίσκεψη συντελεστών ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Την Παρασκευή 27/1/2017 το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου καλωσόρισε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου κ. Νίκο Καραγεώργο και τους ηθοποιούς της κεντρικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που αυτές τις μέρες ανεβάζουν με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας τη θεατρική παράσταση «Άμλετ» του Σαίξπηρ.
Τους συντελεστές της παράστασης υποδέχτηκαν η Θεατρική Ομάδα του σχολείου και ένα τμήμα μαθητών της Α΄ τάξης.
Ο κ. Καραγεώργος, αρχικά, χωρίζοντας τους μαθητές σε ομάδες, με κέντρο αναφοράς κάθε ομάδας έναν ηθοποιό-σαιξπηρικό ήρωα, τους παρότρυνε να γνωριστούν και να συζητήσουν απόψεις και απορίες. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας όλοι στην «αγκαλιά» του καλλιτεχνικού διευθυντή, καθισμένοι σε κύκλο, αυτός ως χαρισματικός δάσκαλος παρουσίασε τις πτυχές του έργου, τα διδάγματα, τα μηνύματα, την ομορφιά που κρύβει το σαιξπηρικό δράμα «Άμλετ», κερδίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών που τον παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι και συμμετείχαν ενεργά, θέτοντας ερωτήσεις ή δίνοντας απαντήσεις στα καίρια ερωτήματά του. Τέλος, αφού είχαν παρουσιαστεί από τους ηθοποιούς μικρά ενδεικτικά αποσπάσματα από τους ρόλους τους –ερμηνείες που μάγεψαν- αλλά και από τους μαθητές δείγματα της δικής τους θεατρικής προσπάθειας, ήταν ολοφάνερο ότι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είχε χτιστεί ένα κλίμα αμοιβαίας συμπάθειας και εκτίμησης.
Ήταν μια συνάντηση που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι μαθητές έχουν καλλιτεχνικές (κι όχι μόνο) ανησυχίες και τις εκφράζουν αρκεί να βρεθούν δίπλα τους οι κατάλληλοι άνθρωποι να τους βοηθήσουν ώστε να τις εξωτερικεύσουν.
Χαιρετίζουμε θερμά την καινοτόμο δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που προσεγγίζει τα σχολειά μας αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη αξία της θεατρικής παιδείας και εξοικειώνει τους μαθητές με κλασικά έργα σαν αυτά του κορυφαίου δραματουργού, Σαίξπηρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ