Επίσκεψη της Προέδρου ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά στα Ιωαννίνα

Ðåñéïäåßá óôïí Âüëï ðñáãìáôïðïéåß ç ðñüåäñïò ôïõ ÐÁÓÏÊ Öþöç ÃåííçìáôÜ, ïìéëßá óå áêñïáôÞñéï óôï "Á÷ßëëåéïí".(Eurokinissi)

Μείζονα θέματα του Δήμου Ιωαννιτών και της Αυτοδιοίκηση έθεσε ο Δήμαρχος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Φώφη Γεννηματά, υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και οι συνεργάτες του. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η Δημοτική Αρχή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Γεννηματά και να θέση στη συζήτηση μείζονα θέματα του τόπου και του Δήμου Ιωαννιτών και θέματα συνολικότερα της Αυτοδιοίκησης κι όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος, «είμαστε σε μία περίοδο που πρέπει να συνομιλούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις, να θωρακίζουμε τη Δημοκρατία» .

Στη συνάντηση, αναφορικά με τα συνολικότερα θέματα της Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων έθεσε το επίκαιρο ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όπως είπε, «για να μην ξεχνάμε το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που πήρε πρωτοβουλίες, σε κάποιες άλλες περιόδους, και προχώρησε μεταρρυθμίσεις και νομοθετήματα που ήταν υπέρ της Αυτοδιοίκησης. Ο ‘Καποδίστριας’ και ο ‘Καλλικράτης’ δημιούργησαν δομές που οφείλουμε να τις υπερασπιστούμε και σήμερα σε δύσκολες εποχές».

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως η ζωή είναι δυναμική και στην εφαρμογή ενός νομοθετήματος είναι αναμενόμενο να διαπιστωθεί πως χρειάζονται βελτιώσεις. Ωστόσο επανέλαβε τη θέση που έχει ήδη διατυπώσει εν’ όψη του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, πως θα πρέπει ο διάλογος της Αυτοδιοίκησης με την πολιτεία να γίνει επί του συνόλου της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να μην περιοριστεί στις βελτιώσεις του ‘Καλλικράτη’ και το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τόνισε για άλλη μία φορά ότι οφείλει η κυβέρνηση να καταθέσει ξεκάθαρα τις προτάσεις της για τη διοικητική μεταρρύθμιση, για το ρόλο της αυτοδιοίκησης και του κράτους.

Από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για μείζονα ζητήματα του τόπου και του Δήμου Ιωαννιτών, όπως είναι για παράδειγμα το Αεροδρόμιο, το Ρυθμιστικό και το Π.Δ. Λίμνης, τα αντιπλημμυρικά έργα και μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα. «Ενημερώσαμε παράλληλα την κ. Γεννηματά για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών να βοηθήσει στην ανάταση της τοπικής οικονομίας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει» είπε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ότι «δείχνει ότι διαθέτει ευήκοα ώτα στηρίζοντας τις θέσεις του δήμου και της αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία στο Δημαρχείο Ιωαννίνων και τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου για την προώθηση των θεμάτων που της τέθηκαν.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε στις δηλώσεις της πως «όλες οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ» και ειδικότερα για τον «Καλλικράτη» σημείωσε πως «τα τελευταία χρόνια η μεταρρύθμιση του ‘Καλλικράτη’ , παρ’ όλες τις δυσκολίες που συνάντησε, ήταν αυτή που έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες να αντέξουνε στα χρόνια της κρίσης, να απορροφήσουν πόρους και να προσφέρουν έργο στους πολίτες. Ειδικά το κοινωνικό έργο των Δήμων είναι αυτό που στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικογένεια που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

«Πιστεύουμε στην αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση και είναι η ώρα να γίνουν μεγαλύτερα βήματα στον τομέα αυτό. Πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους σε ένα ευέλικτο επιτελικό κράτος που θα θέτει τους κανόνες και θα έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να παρακολουθεί την υλοποίηση τους και όλες οι άλλες αρμοδιότητες θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αυτοδιοίκηση που απέδειξε στα χρόνια της κρίσης ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να σηκώσει βάρη», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε την αναγκαιότητα παράλληλα με τις αρμοδιότητες να ενισχυθεί η αυτοδιοίκηση με τους ανάλογους πόρους. Όπως υπογράμμισε «πρέπει να προχωρήσουμε στην ανακατανομή και αποκέντρωση των φόρων, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

%ce%93%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-1 %ce%93%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-3

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά τη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργο Καψάλη:
fofi_panepisthmio
Το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων είναι ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό πανεπιστήμιο με υψηλές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές αξιολογήσεις. Έχει συνδεθεί άμεσα με την ανάπτυξη της Ηπείρου σε πολύ σοβαρούς τομείς, όπως είναι η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η οικονομία, ο αγροδιατροφικός τομέας. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι σε μία εποχή που η κυβέρνηση διαρκώς υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση και τα δημόσια πανεπιστήμια, υπενθυμίζω ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή πριν από λίγες μέρες μίλησε για αντιμεταρρυθμίσεις στο τομέα της εκπαίδευσης. Eμείς είμαστε στο πλάι της εκπαιδευτικής κοινότητας γιατί το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό, στους καθηγητές, στο ερευνητικό προσωπικό, στα διοικητικά στελέχη και στους φοιτητές. Είμαστε στο πλάι τους, τα αιτήματα τους θα τα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Παράλληλα θέλω να προσθέσω ότι διεκδικούμε οι δαπάνες για την παιδεία και την κατάρτιση να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα και να στηρίξουμε τους επιστήμονες να παραμείνουν και με την σειρά τους να στηρίξουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Ο στόχος όλων μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συνδέσουμε τη επιστημονική κοινότητα με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, γύρω από ένα σχέδιο εθνικό, ένα σχέδιο αναπτυξιακό-κοινωνικό που θα έχει στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αλληλεγγύη.

Φ.Γεννηματά απο Ιωάννινα: Ποια ελπίδα δίνει σήμερα, η κυβέρνηση του ναι σε όλα; Καμιά ελπίδα
Σημεία ομιλίας Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τα Ιωάννινα

Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά! Ξανασυναντιόμαστε

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αποψινή παρουσία.

Με τη δική σας καθοριστική συμβολή, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Είμαστε ξανά ΕΔΩ! ΜΑΖΙ!

Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά!

Μέσα από αυτή την πορεία, ξανασυναντιόμαστε.

Είναι αλήθεια: στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, απομακρυνθήκαμε από τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν.

Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις προθέσεις μας και τις επιλογές μας.

Μπροστά στα αδυσώπητα διλήμματα για τη χώρα, υποχώρησε η ίδια η κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας.

Εκείνη που μας χαρακτήριζε και μας διαφοροποιούσε επί δεκαετίες από τη συντηρητική παράταξη και τις αντιλαϊκές πολιτικές της.

Θέλουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ωφελούν την ανάπτυξη και τελικά τον πολίτη

Ζούμε σε ένα κλίμα μεταρρυθμιστικής -λαγνείας.

Ακόμη και αν φέρνει περισσότερη φτώχια ή βυθίζει περισσότερο την οικονομία. Εμείς θέλουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ωφελούν την ανάπτυξη και τελικά τον πολίτη και δεν υποκρύπτουν συμφέροντα ή ιδεοληψίες.

Πολλοί, από δεξιά κι αριστερά, δείχνουν να ξεχνούν:

Καμιά μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν μπορεί να φέρει χειροπιαστά και διατηρήσιμα αποτελέσματα αν δεν έχει τη συμφωνία της κοινωνίας.

Κι αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί πλέον να αγνοεί.

Και σίγουρα όχι πια το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας και στη νέα γενιά δεν θα πέσει από τον ουρανό.

Θα το δημιουργήσουμε εμείς. ΜΑΖΙ.

ΜΑΖΙ μπορούμε γιατί γινόμαστε ξανά δυνατοί.

Με πίστη στις αξίες, τις αρχές μας και τα ιδανικά μας.

Με σεβασμό απέναντι στην ιστορική μας διαδρομή.

Με περηφάνια για τη μεγάλη προσφορά στον τόπο.

Με ωριμότητα και αυτογνωσία ώστε να βρισκόμαστε σε ρήξη με ό,τι μας πλήγωσε.

Με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση, για να αποτελέσουμε ξανά ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής.

Χτίζουμε βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Μια σχέση δυνατή.

Χτίζουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το μήνυμά μας είναι θετικό.

Η πατρίδα μας σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση.

Έχει ανάγκη να πιστέψει ξανά στον εαυτό της.

Η Ελλάδα μπορεί.

Η χώρα μας και οι πολίτες της χόρτασαν από ψεύτικες προσδοκίες.

Από λαθρεμπόριο ελπίδας.

Τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν.

Οι πολίτες συνθλίβονται.

Απογοητευμένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι.

Με βαθύ αίσθημα απώλειας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους.

Πέρυσι εμείς βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε την καταστροφή του GREXIT, στην οποία μας οδήγησε η ίδια η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της.

Όμως το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου μας γύρισε πολύ πίσω, με μεγάλο κόστος για την χώρα και τους πολίτες.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής του κ. Τσίπρα, να αρνηθεί την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και την ισχύ της συνεννόησης.

Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας.

Είπε ότι κέρδισε η χώρα 20 δις από την διακυβέρνηση του, η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχασε 86 δις. με ευθύνη τους. (κατά τους μετριότερους υπολογισμούς).

Διαπραγμάτευση: η Κυβέρνηση αυτή έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα.

Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται η για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί η Κυβέρνηση αυτή έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα.

Με αυτό τον τρόπο πάει στην διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο και τελικά για να «διασωθεί» τα δίνει όλα.

Ο κ.Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν γίνει οι πιο πρόθυμοι, στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και τις απαιτήσεις τους.

Ασφαλώς έχει ιδιαίτερη σημασία το θέμα του χρέους, όπως και οι ουσιαστικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ρυθμίσεις όμως πραγματικές, με σχέδιο και όχι άλλα επικοινωνιακά κόλπα.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν δείχνει να βάζει μυαλό.

Επιχειρεί με ψέματα, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο.

Αφού εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις προς την χώρα από το Eurogroup του 2012, συμφώνησε το Μάη του 16 ότι η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά το 2018 και την λήξη του προγράμματος.

Όπως ακριβώς το επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε.

Τώρα εμφανίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (επιτόκια – κατώτατο όριο – τοκοχρεολύσια) τα οποία μάλιστα έπρεπε να δοθούν μετά την Α’ Αξιολόγηση, ως νέα συζήτηση για το χρέος και τη συζήτηση του Μαΐου ως οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα.

Όπως και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του 2015.

Και αυτά με αντάλλαγμα νέα πρόσθετα μέτρα, νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ.

Δυστυχώς πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση εξαπάτησης του Ελληνικού λαού.

Ακόμα όμως και αν η συζήτηση για το χρέος προχωρούσε από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή.

Γιατί το κλειδί είναι η Ανάπτυξη. Είναι η πραγματική οικονομία.

Γιατί αν δεν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017, θα λειτουργήσει ο «κόφτης» στους μισθούς, στις συντάξεις, θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Και έτσι αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος, το μεγάλο αδιέξοδο.

Τα προβλήματα είναι εδώ

Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ, απειλή για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη.
νέοι φόροι για το 2017 2,5 δις ευρώ. Φόροι παντού. Η Μεσαία τάξη λυγίζει από τους φόρους. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία.
«κόβει» 780 εκ. ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων ( νέα μέτρα ) για να δώσει 571 εκ. ευρώ, για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Μοιράζουν την φτώχεια. Τα παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν ένα μέρος μόνο, στους ακόμη φτωχότερους.

Εξίσωση προς τα Κάτω. Ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι αριστερά.

το ΕΚΑΣ καταργείται, οι συντάξεις κόβονται. Αντί για τη 13 σύνταξη που τους είχε υποσχεθεί, οι συνταξιούχοι ψάχνουν στα ΑΤΜ και τη 12η!
000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών ρίχνονται βορά στα κοράκια, με ευθύνη της Κυβέρνησης. Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη είναι το νέο σύνθημα τους.
Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, γυρνάμε σε καταστάσεις πριν από το ‘81, αν δεν έχεις λεφτά σήμερα στην Ελλάδα, πεθαίνεις. Εξαγγέλλουν διαρκώς τις ίδιες προσλήψεις νοσηλευτών, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, κοροϊδεύουν ξανά.
Η Παιδεία στο κρεβάτι του Προκρούστη, την έβαλαν στο μνημόνιο, καταργούν τα ολοήμερα, ισοπεδώνουν την εκπαίδευση. Ισότητα στις χαμένες ευκαιρίες είναι το μόνο που εξασφαλίζουν για τα παιδιά μας.
Δεν δίστασαν να παραβούν τις δήθεν «δεσμεύσεις» τους και να περάσουν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα Υπερταμείο την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό. Το νερό δεν πωλείται.
Όσον δε αφορά στους αγρότες, νιώθουμε τον ίδιο θυμό με αυτούς.
Καλλιεργούν τον διχασμό. Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε αλλά ποτέ οι ίδιοι.

Μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε «αριστερή πολιτική».
Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε «δίκαιη ανάπτυξη».
Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε «πατριωτισμό».
Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε «ανθρωπισμό».
Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση στο τηλεοπτικό τοπίο.
Εμείς υποχρεώσαμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να αναδιπλωθούν. Σπάσαμε το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

H Ν.Δ., υιοθετεί μια καθαρά διχαστική, λαϊκιστική προσέγγιση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις.

Όχι στο σημερινό διεθνές περιβάλλον αστάθειας.

Όχι όταν βλέπουμε καθημερινά σχεδόν τον Ερντογάν να απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Επιβάλλεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές με σχεδιασμό και ουσιαστικές ενέργειες.

Και στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο.

Στηρίζουμε την προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης λύσης στο Κυπριακό στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Στηρίζουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατό.

Πάγια αρχή μας ήταν και θα είναι ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα σταθερά στηρίζει τις υπεύθυνες αποφάσεις της Λευκωσίας».

Αλλά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει περιθωριοποιήσει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό, περιφερειακό και ευρύτερο διεθνές πεδίο με την ανερμάτιστη πολιτική της, με παλινωδίες και άστοχες κινήσεις.

Και από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ., υιοθετεί μια καθαρά διχαστική, λαϊκιστική προσέγγιση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πατριωτισμός σημαίνει ομοψυχία, σε αντίθετη περίπτωση είναι πατρηδοκαπηλία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στη σταθερή πατριωτική προσέγγιση, της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, των Ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και διαλόγου.

Λύση δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς

Η αλήθεια, είναι μία:

Με αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν

υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει καμία προοπτική.

Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης.

Όμως η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς.

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες.

Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων.

Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημο της.

Πίσω από τη βιτρίνα κρύβονται τα πρόσωπα και οι πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ!

Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα.

Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος

Άλλωστε, όσοι έχουν μάτια βλέπουν: Αντικειμενικά, αυτοί οι δύο πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλληλο- τροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στις πλατείες της οργής το 2011.
Μαζί δηλητηρίασαν και δίχασαν τον λαό μας.
Μαζί σήκωσαν τη σημαία «αντιμνημόνιο».
Κι οι δυο υπόσχονταν ότι υπήρχε ένας άλλος δρόμος. Η ΝΔ στο Ζάππειο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Τέσσερις φορές οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές κυνηγώντας την εξουσία.
Και -το κυριότερο- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, που εκτροχίασε την οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα.
Είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος:

Λαϊκισμός και ανευθυνότητα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο υφεσιακές δυνάμεις: Κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη.

90-93, 2004-2009, 2015-2016.

Και σήμερα προσπαθούν να συντηρήσουν ένα διχαστικό δίπολο, ένα κακέκτυπο δικομματισμού.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε αυτό το πάρτι για δύο, που βλάπτει τη χώρα.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση.

Μια άλλη πολιτική

Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη επειδή η Κυβέρνηση δεν μπορεί.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση.

Μια άλλη πολιτική.

Χρειάζεται, εθνική γραμμή με τρεις στόχους:

Την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων
Την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους
Την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020.

Είναι ώρα για μια νέα ουσιαστική βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάτι που θα επιτρέψει να μεταφερθούν πόροι για την Ανάπτυξη της χώρας, αλλά και θα αποτρέψει την ενεργοποίηση του κόφτη, που σημαίνει νέες περικοπές στο εισόδημα των πολιτών.

Αυτή την πραγματική διαπραγμάτευση αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να την κάνει ο κ. Τσίπρας.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η συνέχιση της λιτότητας.

Δεν είναι λύση η ζούγκλα στην αγορά εργασίας.

Η λύση βρίσκεται στη δυνατότητα που έχουν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν. Με βάση ένα πλαίσιο αποδεκτό από τους κοινωνικούς εταίρους.

Εμείς, η Δημοκρατική παράταξη είμαστε οι μόνοι που ιστορικά καταφέραμε να ενώσουμε, να συνθέσουμε αυτές τις δυνάμεις και να οδηγήσουμε στην ανάπτυξη, την πρόοδο την Ελληνική κοινωνία, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο.

Ξέρουμε και μπορούμε να το πετύχουμε ξανά.

Η χώρα χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους – κοινωνίας- αγοράς.

Σχέση συνεργατική και όχι σχέση αντιπαλότητας.

Μία συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων η οποία θα διασφαλίζει τουλάχιστον για ένα μεσοδιάστημα τις σημερινές αποδοχές των Εργαζομένων και θα στοχεύει στη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Είναι η ώρα να μιλήσουμε για Εργαζόμενους και όχι απασχολούμενους.

Μία συμφωνία που θα παρέχει ισχυρά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις.

Είναι αναγκαία η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων αλλά και η

δημιουργία των όρων για επενδύσεις από τη μεσαία τάξη,

οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ποια ΕΛΠΙΔΑ δίνει σήμερα, η κυβέρνηση του ΝΑΙ σε ΟΛΑ; ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι επιλογή Ελπίδας για τον Ελληνικό Λαό.

Η χώρα χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για να βγει από την κρίση, μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική προστασία.

Θα επιμείνουμε απόλυτα στην αυτόνομη πορεία και τον διακριτό ρόλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Είναι στρατηγική μας επιλογή, σταθερή μας απόφαση και πορεία.

Ας κατανοήσουν όλοι ότι δεν είμαστε ένα κόμμα «μπαλαντέρ», δεν στοχεύουμε σε ένα συμπληρωματικό ρόλο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ρόλος που θα ήταν άλλωστε «μιας χρήσης».

Μιλάμε για Εθνική Συνεννόηση, για Κυβέρνηση Ευρύτερης Συνεργασίας, γιατί όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Όχι να υπονομεύουν την προσπάθεια «απ’ έξω».

Αλλά στόχος μας είναι να γίνουμε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ο ισχυρός πόλος, η δύναμη της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την αλλαγή των συσχετισμών, με την καθοριστική εκλογική ενίσχυσή μας.

Ώστε να έχουμε καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Με τον κόσμο της Αριστεράς, έχουμε πολλά στοιχεία που μας ενώνουν. Βαθιά, ιδεολογικά, ιστορικά.

Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μας χωρίζει η τυχοδιωκτική στάση της Ηγετικής του Ομάδας και ο τρόπος που πολιτεύθηκε στα χρόνια της κρίσης.

Εξαπάτησε τους πολίτες, δυνάμωσε με το λαϊκισμό, καταρρέει μέσα στα ψέματα.

Οι προσκλήσεις για «μέτωπα» του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν.

Όσοι μιλούν για μέτωπα, σύμπλευση ή συναγερμούς με την ΝΔ είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ΣΥΡΙΖΑ.

Του δίνουν το φιλί της ζωής, του εκχωρούν την παράταξη.

Αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα εκχωρήσουμε την παράταξη στον κ.Τσίπρα.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

Κάθε μέρα και περισσότερους, κάθε μέρα πιο δυνατούς.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.

Εις πείσμα πολλών…..

Με καθαρό, σύγχρονο, προοδευτικό, ευρωπαϊκό αλλά και αυτόνομο λόγο.

Με την δύναμη που μας δίνουν οι πολίτες που καθημερινά ενώνουν την φωνή τους μαζί μας.

Συνεχίζουμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όσους αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει.

Άνθρωποι που στηρίχθηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική παράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη.

Και βεβαίως άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά.

Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία.

Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε.

Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες.

Είναι μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων.

Τους αφήνουμε πίσω.

Αυτοί είναι το παρελθόν.

Εμείς είμαστε το Αύριο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ