Επεισοδιακή η εκδήλωση για τα Πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο – ‘Άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό για την παραμονή των τμημάτων

Ένταση επικράτησε χθες στην αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ημερίδα για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών. Αρκετοί φοιτητές που παρακολουθούν τα τμήματα του Αγρινίου προσπάθησαν να ματαιώσουν την εκδήλωση δηλώνοντας ότι θέλουν να παραμείνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τόνισαν πως δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι φορείς γι’ αυτούς χωρίς αυτούς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση και αφού δόθηκε ο λόγος στους φοιτητές οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν καμιά συζήτηση για επανίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας λέγοντας ότι όλες οι πρωτοβουλίες που παίρνονται τώρα οφείλονται στο γεγονός πως υπάρχει βούληση να μεταφερθούν τα τμήματα στην Πάτρα. Αναγνώστηκαν ακόμη ψηφίσματα κατά της πρωτοβουλίας από τους επικεφαλής και των τριών τμημάτων.

Εν το μεταξύ, μετά το τέλος της ανοιχτής εκδήλωσης αποφασίσθηκε, η επιτροπή φορέων, να επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου , προκειμένου ο Υπουργός να δεσμευτεί για την παραμονή των Πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο.
Παρακολουθήστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από τον Αχελώο TV εδώ

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ