Επιστολή Ορφέα Λευκάδας προς το Ίδρυμα “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” για τον «Απόλλωνα»

Επιστολή προς το Ίδρυμα “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” απέστειλε ο Μουσικοφιλολογικός όμιλος Ορφέας Λευκάδας με αίτημα για υλική βοήθεια , για την ανακατασκευή του Νέου «Απόλλωνα» μετά την πυρκαγιά , καθώς ο Δήμος Λευκάδας και λόγω της οικονομικής συγκυρίας , αδυνατεί.
Αναλυτικά η επιστολή

Τον προηγούμενο Αύγουστο μία ξαφνική πυρκαγιά αποτέφρωσε μία ολόκληρη συνοικία ( 10 σπίτια) στο ιστορικό τμήμα της πόλης της Λευκάδας. Όλα τα σπίτια ήταν κηρυγμένα διατηρητέα και λάμπρυναν τον χαρακτηριστικό ρυθμό δόμησης της συχνά σεισμόπληκτης Λευκάδας.

Μεταξύ των αποτεφρωμένων πια κτιρίων ( τραγικό το γεγονός για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών) ήταν και ο Δημοτικός ( από το 1997) Κινηματογράφος «Απόλλων» , διατηρητέο επίσης κτίριο με έτος ανέγερσης το 1928 , με ξύλινο σκελετό και στέγη , το οποίο κτίστηκε ειδικά για να λειτουργήσει ως κινηματογράφος , σε εποχή που ελάχιστες πόλεις , εκτός των Αθηνών , διέθεταν το προνόμιο αυτό.

Το κοινό της πόλης , γρήγορα τον αγκάλιασε και όπως ήταν φυσικό , εθισμένο από τον επτανησιακό πολιτισμό , το κοινό έγινε κινηματογραφόφιλο.

Από το 1970 , στον «Απόλλωνα» στεγάζεται και η «Κινηματογραφική Λέσχη Λευκάδας» , ένα από τα πολλά τμήματα του Ομίλου «Ορφεύς 1937» , όπως θα διαπιστώσετε και από τον τίτλο.

Εκτιμώντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του ιδρύματός σας , για δράσεις πολιτισμού & παράδοσης , σας απευθύνουμε και εμείς , το εύλογο αίτημα μας για υλική βοήθεια , για την ανακατασκευή του μετά την πυρκαγιά του Νέου «Απόλλωνα» , καθώς ο Δήμος Λευκάδας και λόγω της οικονομικής συγκυρίας , αδυνατεί.

Πιστέψτε μας , το Λευκαδίτικο κοινό , το κινηματογραφόφιλο προοδευτικό κοινό και τα σινεφίλ μέλη της «Κινηματογραφικής Λέσχης Λευκάδας» του Ορφέα , θα σας ευγνωμονούν εσαεί.

Νοιώθουμε , αλήθεια , πιο φτωχοί , όχι μόνο υλικά , αλλά και συναισθηματικά και πολιτιστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ