Επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου για το πρόβλημα με τον εμβολιασμό πολιτών ηλικίας 60 – 64 ετών και την μετακίνησή τους σε άλλους Δήμους προκειμένου να εμβολιαστούν

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον Διοικητή της 6Ης ΥΠΕ ενημερώνει για το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τον εμβολιασμό πολιτών ηλικίας 60 – 64 ετών και την μετακίνησή τους σε άλλους Δήμους προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο Γ. Παπαναστασίου αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή :
«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από δημότες του Αγρινίου, οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών, ότι καλούνται να εμβολιαστούν σε κέντρα υγείας άλλων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας. Αν αυτό αληθεύει, σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου θα υποβληθούν σε μια απίστευτη, αδικαιολόγητη και ανεξήγητη ταλαιπωρία να μετακινηθούν σε απόσταση 30 και 40 χιλιομέτρων από ένα αστικό κέντρο με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, όπως είναι η πόλη του Αγρινίου. Εδώ θα συνυπολογίσω και την οικονομική επιβάρυνση των συνδημοτών μου, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω. Είναι αδύνατο να δεχτώ τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες αφενός αφήνουν τον Δήμο Αγρινίου έξω από τις ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί και αφετέρου μετακινούν τον μισό πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας που διαβιεί μόνιμα στο Αγρίνιο. Είμαι πεπεισμένος ότι είστε ήδη σε διαδικασία επίλυσης του ζητήματος που προέκυψε. Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία αναμένοντας τις ενέργειές σας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ