Επιχειρηματικότητα, πρωτογενής τομέας και Orange Grove στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Πρέσβη της Ολλανδίας

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ο τουρισμός και ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων νέων αποτέλεσαν την ατζέντα της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρέσβη της Ολλανδίας Kάσπαρ Βελντκάμπ, σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.
Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε στον κ. Πρέσβη τα βασικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας κυρίως έμφαση στον πρωτογενή τομέα, μείζονος σημασίας για την περιοχή και στη στρατηγική ενίσχυσης που έχει γίνει με την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη με ιδιαίτερη αναφορά στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην περιοχή αναφορικά με την έρευνα και την καινοτομία, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα μέσω από τη Στρατηγική Έρευνας και Τεχνολογίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στο ΕΣΠΑ, αλλά και ενέργειες, όπως το IQ Πάτρας.
Ο Πρέσβης κ. Βελντκάμπ τόνισε πως η Δυτική Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα του, αφού στην περιοχή μας υπάρχουν ολλανδικές επιχειρηματικές επενδύσεις.
Στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο Orange Grove που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα για την υποβοήθηση νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς η χώρα μας διαθέτει πολυτάλαντους νέους, σημειώνοντας μάλιστα πως ήδη ετοιμάζεται παράρτημα στην Πάτρα που θα στεγαστεί στο Επιστημονικό Πάρκο.
Επιπλέον, μίλησε για σεμινάρια αγροτοδιατροφής για νέους αγρότες που διοργανώνει ανά την Ελλάδα η Πρεσβεία της Ολλανδίας, για να τους βοηθήσει να εισάγουν καινοτόμους τρόπους για την παραγωγή και προώθηση των προϊόντων τους, με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να προτείνει την ένταξή τους στο πλαίσιο της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας επεσήμανε πως θα πρέπει το παράρτημα του έργου Orange Grove να ενταχθεί στο Δίκτυο για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα που ετοιμάζεται, στο πλαίσιο της βράβευσης της Περιφέρειας ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2017.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, τομείς που αφορούν και τις δύο πλευρές.
Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Πρόξενος της Ολλανδίας στην Πάτρα και Διευθυντής του εργοστασίου της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ, Βασίλης Κυριακόπουλος.
unnamed-11

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ