Επιχορηγήσεις 37 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες που επλήγησαν

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, εκδόθηκαν από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του υπουργείου, κ Γεωργία Βαλατσού, οι αποφάσεις που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις των περιοχών που έπληξε ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».Συγκεκριμένα, τα 37 εκατ. ευρώ αφορούν στο ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται σε 20 Δήμους και 3 Περιφέρειες της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση κάθε νοικοκυριού, από αυτά που επλήγησαν.

Στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» οι αναπλάσεις οδών και πεζοδρόμων στο κέντρο του Αγρινίου, με προϋπολογισμό 3.650.000 ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» το έργο «Αναπλάσεις – Βελτιώσεις Οδών Κέντρου Πόλης Αγρινίου», που περιλαμβάνεται στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) Αγρινίου.Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου.Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις σε οδούς που βρίσκονται εντός του ιστορικού – εμπορικού ιστού της πόλης του Αγρινίου, με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα, λόγω εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων εστίασης και κατοικιών. Η περιοχή παρέμβασης είναι τμήμα του κέντρου της πόλης και μια από τις πιο παλιές συνοικίες, είναι πυκνοκατοικημένη και υπολείπεται σε υποδομές. Σημαντικά είναι τα προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται λόγω της παλαιότητας των υποδομών είτε στα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης τα οποία θα αντικατασταθούν, είτε σε υποδομές ηλεκτροφωτισμού.Tο συνολικό μήκος των οδών φτάνει στα 1,700 μ. και το συνολικό μήκος των πεζοδρόμων στα 190 μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ