Ερωτήσεις Ανεξάρτητου Δημ. Συμβούλου Ν.Καζαντζή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να επιβεβαιώνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αυτό που έχω ήδη επισημάνει περί προχειρότητας στην διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου από την Δημοτική Αρχή.
Εάν συνεχιστεί αυτή κατάσταση πολύ φοβούμαι ότι ο Δήμος Αγρινίου θα βρεθεί πολύ πίσω και σε άλλα θέματα, όπως στην παρέμβαση στο Πάρκο, όπως στην δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην πόλη, όπως στην ανάπτυξη της περιφέρειας και των χωριών του Δήμου, όπως στις δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, στην ανταγωνιστικότητα και επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα, στην δημιουργία των προϋποθέσεων για ανάπτυξη του τουρισμού, κ.λ.π.
Βέβαια, από πολύ νωρίς, είχα θίξει μια σειρά από ζητήματα, στα οποία είχα διαφωνήσει και για το λόγο αυτό βρίσκομαι σήμερα στην θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου.
Διότι, εν μέσω πολλών άλλων, δεν μπορούσα να δεχθώ συγγενείς, φίλοι και κουμπάροι, να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους δημότες.
Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις στον συστεγαζόμενο συνεργάτη σου να συμμετέχει σε δημοπρασίες για ανάθεση έργου ενώ είσαι Δήμαρχος, στον ίδιο Δήμο. Εάν δε κάτι τέτοιο έχει συμβεί εν αγνοία σου σταματάς την συνεργασία. Έστω και εάν δεν απαγορεύεται ρητά από το Νόμο, αντίκειται στους κανόνες της ηθικής τάξης. Τυχόν προσπάθεια να εμφανιστεί με διαφορετική ιδιότητα ο εν λόγω συνεργάτης του Δημάρχου πέφτει στο κενό διότι ζούμε στο Αγρίνιο, γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα και δεν αντέχουν οι έωλες δικαιολογίες. Παρ’ όλα αυτά τα έγγραφα πάντα αποτελούσαν αδιάψευστο μάρτυρα. Και τέτοια έγγραφο είναι και η φωτογραφία που αποστέλλω συνημμένη. Προκύπτει λοιπόν ότι στην ίδια πολυκατοικία και στο ίδιο γραφείο, με αριθμό 10, φιγουράρει στην πόρτα του η ταμπέλα των συστεγαζόμενων συνεργατών, κ. Παπαναστασίου και Κανάτα. Δεύτερος (κ. Κανάτας), διεκδίκησε να του ανατεθεί το έργο ανακατασκευής του 1ου Παιδικού Σταθμού και κατέθεσε μάλιστα και προσφορά.
Στην άλλη περίπτωση που αναφέρθηκα, ο Δήμος συμβιβάσθηκε σε υπόθεση του κουμπάρου του κ. Δημάρχου κ. Σκαλιστή, (νονός του τέκνου του). Ο κ. Σκαλιστής ζητούσε να λάβει 6.600,00 ευρώ και μετά από συμβιβασμό συμφωνήθηκε να λάβει το ποσό των 6.600,00 ευρώ!!, για εργασίες που έκανε για τον Δήμο το έτος 2010 (κατασκευή επίπλων γραφείου Δημάρχου στο Δημαρχείο Νεάπολης). Δηλαδή, ό,τι ζητούσε έλαβε και αυτό λέγεται συμβιβασμός.
Το θέμα δεν είναι εάν ο συμπολίτης μας δικαιούνταν ή όχι το ποσό αυτό. Πιθανώς και να το δικαιούνταν. Γιατί όμως η δική του υπόθεση έκλεισε συμβιβαστικά χωρίς να γίνουν οι δέουσες νομικές διαδικασίες όπως γίνονται για όλον τον κόσμο και μάλιστα με απόφαση της οικονομικής επιτροπής ενώ για τις δεκάδες άλλες υποθέσεις που υπάρχουν εναντίον του Δήμου στα Δικαστήρια και ενώ έχει προβλεφθεί ότι μπορεί και να πληρώσουμε 5.000.000,00 ευρώ δεν έχει γίνει το ίδιο; Και γιατί δεν ήλθε στο Δημοτικό συμβούλιο η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ; Να θυμίσω ότι σε ερώτημά μου σχετικά με πόσες υποθέσεις που αφορούσαν έργο έχουν συμβιβασθεί η απάντηση από την Οικονομική Υπηρεσία ήταν πώς μόνον αυτή η υπόθεση συμβιβάσθηκε.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος τις επιθέσεις και τις ανοίκειες αναφορές για τις ερωτήσεις μου και ας αναλογισθεί εάν αυτά που επαγγέλονταν κατά την προεκλογική περίοδο, για να τον (μας) εμπιστευθεί ο κόσμος, έχουν καμία σχέση με αυτά που γίνονται.
Όπως φαίνεται η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και κανείς δεν θα πλήξει.
%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%a6%ce%91%ce%a3%ce%97-130

%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%a6%ce%91%ce%a3%ce%97-291

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ