Ερωτήσεις Μ.Σαλμά για την Κοινωνική Ένταξη των Ανέργων και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Ερωτήσεις κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ, κ. Μάριος Σαλμάς προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορούν την Κοινωνική Ένταξη των Ανέργων και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα το κείμενα των ερωτήσεων έχουν ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Κοινωνική Ένταξη Ανέργων
Δηλώσεις Κυβερνητικών αξιωματούχων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβεβαίωναν ότι εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που υποστηρίζονται από κοινωνικά προγράμματα με διαδικασίες ενεργητικής επανένταξης θα έφευγαν από τα προγράμματα αυτά και με τη βοήθεια του Κράτους θα εντάσσονταν στην εργασία.
Προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία αυτής της δράσης
Ερωτάται η κα. Υπουργός
1. Πόσοι δικαιούχοι του επιδόματος σίτισης, στέγασης ή και του ΚΕΑ επανεντάχθηκαν ενεργά σε εργασία και με ποια προγράμματα το 2016, και ποιος είναι ο αντίστοιχος αριθμός για τον πρώτο μήνα του 2017 και με ποιες διαδικασίες επανεντάχθηκαν;»

«ΘΕΜΑ: Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήταν μια πρωτοβουλία κοινωνικής πολιτικής της προηγούμενη Κυβέρνησης.
Η σημερινή Κυβέρνηση το μετονόμασε σε Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και η Αν. Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Ερωτάται η κα. Υπουργός
1. Ποίο είναι το ποσό που έχει δοθεί το 2016 για αυτό το επίδομα και των αριθμό των δικαιούχων;
2. Για το πρώτο μήνα Ιανουάριο του 2017 αν έχει δοθεί το επίδομα αυτό και σε πόσους;
3. Το μήνα Φεβρουάριο πόσοι θα πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα και πότε;»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ