Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος – «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017»

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετέχει και φέτος στη δράση της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017», με την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές, το πρόγραμμα των οποίων διαμορφώνεται ως εξής:
1. 25 & 26 Μαΐου: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού «Στην Αιτωλία των μύθων και της ιστορίας, με συνοδοιπόρο τον λόρδο Βύρωνα», σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Επίσκεψη στην Βυρωνική Εταιρεία Ι.Π. Μεσολογγίου και στη συνέχεια περιήγηση στον Ι.Ν. Παναγίας Φοινικιάς, στην Πλευρώνα και στις Ρωμαϊκές θέρμες Αγ. Θωμά Μεσολογγίου. (υπεύθυνη: Γαβρίνα Δήμητρα)
2. 25 & 26 Μαΐου: Περιήγηση στο Κάστρο Ναυπάκτου και στην σύγχρονη πόλη, για μαθητές Γυμνασίου. (υπεύθυνη: Κατσούλη Έλενα-Τηλιγάδα Αφροδίτη)
3. 25 & 26 Μαΐου: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού «Οι περιπέτειες της Αιχμηρής και του Ξέστρου», που θα διδάσκεται στα σχολεία της Αιτωλίας. (υπεύθυνη: Στάικου Βίβιαν)
4. 26 Μαΐου: Ξενάγηση στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο Θυρρείου, σε μαθητές Β΄ Δημοτικού.(υπεύθυνη: Τσαντήλα Βασιλική)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ