Ημερίδα με θέμα προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών – Ειδικότερη αναφορά για απάτες σε βάρος Ιερέων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα :

«Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών – Ειδικότερη αναφορά για απάτες σε βάρος Ιερέων »
Την Ημερίδα παρακολούθησαν (280) Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα 12-1-2017 μια ακόμα ενημερωτική ημερίδα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών – Ειδικότερη αναφορά για απάτες σε βάρος Ιερέων ».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο Αρχιερατικής συνάντησης, στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, στην Πάτρα, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου και την παρακολούθησαν όλοι οι Ιερείς, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :
• Προστασία από απάτες στην Δυτική Ελλάδα – Απάτες σε βάρος Ιερέων – Μεθοδολογία δραστών – Ανάλυση πραγματικών περιστατικών – Χρήσιμες συμβουλές.
• Το φυσιολογικό γήρας – Αλλαγές κατά την τρίτη ηλικία.
• Καλλιεργώντας τη θετικότητα στην ώριμη ηλικία.
Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημαντική προσφορά της και την άψογη συνεργασία, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας.
Τις θεματικές ενότητες της Ημερίδας ανέπτυξαν, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, Αστυνόμος Α΄ ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης, η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγος, ΤΣΑΚΩΝΑ Ιωάννα και η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων Ψυχολόγος Θεοδώρα Χασάπη, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος.
Την ημερίδα παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και (280) Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των Ιερέων με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.
Κατά την ημερίδα προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας αλλά και Ιερέα, οι οποίοι ήταν θύματα απάτης και μετέφεραν την βιωματική τους εμπειρία.
Κατά την εκδήλωση διανεμήθηκαν φυλλάδια της Ελληνικής Αστυνομίας, με ανάλυση της μεθοδολογίας των απατεώνων και με χρηστικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους.
Σημειώνεται ότι η προστασία των ηλικιωμένων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.
Άλλωστε, η σημαντικότερη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, η προστασία των συνανθρώπων μας και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μηνά περίπου, στην Πάτρα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, είχε πραγματοποιήσει με ιδιαίτερη επιτυχία ανάλογη εκδήλωση την οποία είχε παρακολουθήσει πλήθος πολιτών.
(ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-12-2016: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »)
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.
O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας, κατά τον χαιρετισμό του στάθηκε στον προληπτικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής :

«Η σημερινή ημερίδα αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλους εμάς, καθότι ως Ελληνική Αστυνομία, μας δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίσουμε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας, την οποία σεβόμαστε απεριόριστα, ενημερώνοντας παράλληλα για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι δράστες προκειμένου αποσπάσουν χρήματα από αυτούς..

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν συμπολίτες μας, μεταξύ των όποιων και Ιερείς, οι οποίοι πείστηκαν στις παροτρύνσεις ψευδών γεγονότων ως αληθινών δίνοντας τους χρήματα.

Ως αστυνομία, διεξαγάγαμε άμεσα ενδελεχείς έρευνες και αξιοποιήσαμε στοιχεία με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουμε πολλές περιπτώσεις απάτης και να συλλάβουμε τους δράστες.

Παράλληλα, επικεντρωθήκαμε ιδιαίτερα και στην πρόληψη της νέας αυτής μορφής εγκληματικότητας, με συνεχείς συμβουλές, παραινέσεις και οδηγίες προς τους πολίτες, μέσω συνεντεύξεων και δελτίων τύπου.

Το ίδιο κάνουμε και εδώ σήμερα, ενημερώνουμε τους Ιερείς μας, για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν τη προσωπικότητα τους και την περιουσία τους, αλλά και από τη θέση που κατέχουν στις τοπικές κοινωνίες, να μεταδώσουν την οποία γνώση λάβουν σήμερα στους πιστούς των ενοριών τους, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη δράση αυτών των ατόμων.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την ευκαιρία που μας δίνει σήμερα, να έρθουμε σε επαφή με το κλήρο της Μητροπόλεώς μας, καθώς και για την αμέριστη πνευματική στήριξη που μας παρέχει σε κάθε προσπάθεια μας.»


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ