Ημερίδα με τίτλο «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας», σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Κέρκυρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (14.02.2017) το πρωί, στην Κέρκυρα, η προγραμματισμένη ημερίδα με τίτλο «Το διαδίκτυο στην ζωή μας».

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου σε δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας.

Την σημερινή εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 μαθητές δημοτικών σχολείων του νησιού και ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές του με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύνδεση μέσω skype με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παπακώστας Βασίλης, αναφέρθηκε τόσο στο έργο και στην αποστολή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όσο και στις προκλήσεις αλλά και στους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα στον χώρο του διαδικτύου.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ο οποίος στην παρουσίαση του έθιξε επιμέρους ζητήματα που αφορούσαν το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης και την ανάγκη ενημέρωσης για τους κινδύνους που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τις εφαρμογές του διαδικτύου αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ