Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας στο Γενικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Την 22 και 23 Φεβρουαρίου 2018 αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας παρευρέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην Αθήνα.
Από τον Πρόεδρο της Ένωσής μας, ΚΩΣΤΑΚΗ Αντώνιο έγινε ενημέρωση στο Γενικό Συμβούλιο σχετικά με τα θέματα του τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος όπως:
α) Έλλειψη οχημάτων και εφοδίων,
β) άμεση ανάγκη για ίδρυση Διμοιρίας Υποστήριξης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας,
γ) ρόλος-στόχος-αποτέλεσμα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας,
δ) στέγαση υπηρεσιών σε ακατάλληλα κτίρια,
ε) μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων
στ) άμεση έναρξη διαλόγου για ένα νέο βαθμολόγιο που θα αίρει τις αδικίες του πρόσφατου εφαρμοσμένου μισθολογίου-φτωχολογίου και
ζ) ενημέρωση για τις διάφορες προσθαφαιρέσεις που βλέπουμε όλοι στα σημειώματα πληρωμής μας χωρίς κανείς μας να γνωρίζει τι συμπεριλαμβάνουν αυτές.
Από την πλευρά της Ομοσπονδίας τονίσθηκε η προσπάθειά τους για την εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε. στο χρόνο που αυτό προστάζει, να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και ότι αναμένονται διευκρινιστικές από την Δ/νση Οικονομικών και τα Ταμεία, ότι αναμένουν πρόσκληση για διάλογο σχετικά με το επικείμενο βαθμολόγιο όπως διαρρέει από τη πλευρά της Κυβέρνησης, ότι με προσπάθειές της σε συνάντηση με τους πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας πήρε την διαβεβαίωση ότι θα συνεχισθεί η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας όπως έχει έως τώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις και το ίδιο ποσό. Ακόμη σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα με το Τ.Π.Δ.Υ καθώς από την πλευρά του Ταμείου έχουν γίνει κάποια λάθη σχετικά με την διαγραφή κάποιων συναδέλφων και την μη διαγραφή κάποιων άλλων που δεν επιθυμούσαν να είναι μέλη του.
Τέλος αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της αστυνομίας φέρνοντας παράδειγμα της εναντίωσης της ΠΟΑΣΥ στην χρησιμοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά της κυβέρνησης και από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ τονίσθηκε η προσπάθεια της Κυβέρνησης για να βρεθεί τρόπος να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. σχετικά με τα αναδρομικά, το θετικό πρόσημο της Κ.Α.Μ., τους επικείμενους διαγωνισμούς για την προμήθεια οχημάτων, τις προσπάθειες για την εκκαθάριση εκκρεμών υπομνημάτων για να ενισχυθούν οι παγίες και μας ευχαρίστησε προσωπικά για όλα όσα προσφέρουν οι Αστυνομικοί στην κοινωνία.
Μετά το πέρας του Γενικού Συμβουλίου κόπηκε η πίτα της Ομοσπονδίας μας δόθηκαν ευχές σε όλους για υγεία, τύχη και καλούς συνδικαλιστικούς αγώνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ