Η “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” άνοιξε την αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2021

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων  ξεκίνησαν και φέτος, κατά τα ειωθότα, από το Ιστορικό Μουσείο “Διέξοδος”,  με την έκθεση “Η Τέχνη υμνεί τον Αγώνα, Η Διέξοδος συντηρεί την μνήμη του”.

Δεδομένων των υγειονομικών περιορισμών η έκθεση θα προβάλλεται καθημερινά έως τις 24/4, τις βραδινές ώρες, στον εξωτερικό χώρο του Ιστορικού Μουσείου  ενώ μεταδίδεται και διαδικτυακά από το κανάλι Κέντρο Λόγου & Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” του youtube και μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/watch?v=CoTQgTKfnk0

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ίδιων εορταστικών εκδηλώσεων, η “Διέξοδος” δημιούργησε σε συνεργασία με το Δη. Πε.Θε. Αγρινίου το ντοκιμαντέρ  «Το Μεσολόγγι της Ιστορίας & του Πνεύματος»  που προβάλλεται επίσης διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/watch?v=ej3yW63yHY8

Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο δοκίμιο της πεζογράφου Ακακίας Κορδόση.

Οι απαγγελίες έγιναν από τον βαρύτονο Χρήστο Ραμμόπουλο και την ηθοποιό Γιούλη Μαρούση, την βιντεογράφηση δε πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Σοκόλας.

Η επεξεργασία των βιντεοσκοπήσεων έγινε στο Studio Siamos στο Μεσολόγγι το δε μοντάζ – ηχογράφηση στο Studio FREQ στο Αγρίνιο από τον Νίκο Καλαμπαλίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ