Η Εορτή των Θεοφανείων στο Μεσολόγγι

Αναγεννάται ο χριστιανός δια του μυστηρίου του Βαπτίσματος γιατί το βάπτισμα του Τιμίου Προδρόμου ετοίμαζε τον άνθρωπο για την υποδοχή του Σωτήρος Χριστού. Ο Κύριος με τη Βάπτισή Του καθαγίασε τα νερά του Ιορδάνου και συνέτριψε τον δράκοντα που εμφώλευε μέσα σε αυτά και το κράτος του διαβόλου.
Γι’ αυτό τελούμε κι εμείς τον Αγιασμό, γιατί η χάρη και η δύναμή του είναι ολέθρια και καταστρεπτική για τον μισόκαλο και μισάνθρωπο διάβολο.
Έχουμε ζήσει προσωπικά, αγαπητοί, θαύματα που έγιναν δια του Αγιασμού. Άνθρωποι θεραπεύθηκαν και ελευθερώθηκαν από πολλές ασθένειες. Ο διάβολος δεν ανέχεται και δεν αντέχει τον Αγιασμό. Παλαιότερα οι χριστιανοί μας είχαν την καλή συνήθεια να κάνουν τακτικά Αγιασμό στα σπίτια τους και στα καταστήματά τους, στα σπαρτά τους, στις σοδειές τους, στις αποθήκες τους. Συνήθιζαν να αγιάζουν όλη τους τη ζωή και έβλεπαν να επιτελούνται άπειρα θαύματα!».
Ολοκληρώνοντας το σύντομο εόρτιο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τις γνώμες δύο συγχρόνων αγίων της Εκκλησίας μας, για την ευλογία που προσφέρει ο Αγιασμός στον άνθρωπο εκείνον που με πίστη τον λαμβάνει:
«Ο άγιος Λουκάς, Επίσκοπος Συμφερουπόλεως και καθηγητής Ιατρικής, προέτρεπε τους πιστούς να πίνουν πολύ Αγιασμό και να βρέχουν το κεφάλι τους με αυτόν. Και ο άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) έλεγε στους χριστιανούς να πίνουν πολύ Αγιασμό για να αγιάζουν τον εαυτό τους για να έρχεται η Χάρις του Θεού μέσα τους. Σήμερα, αγαπητοί, να είμαστε πιο ενισχυμένοι, πιο δυνατοί και να δοξάζουμε το όνομα του Τριαδικού μας Θεού, που μας έδωσε και μας δίδει πολλές ευλογίες».


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ