Η Ιερά Πανήγυρις και η Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Λευκάδος!!

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου 16 και 17 Δεκεμβρίου 2016 ο εορταζόμενος Άγιος Διονύσιος , Επίσκοπος Αιγίνης, ο εν Ζακύνθω, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος.
Το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 6.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Σπυρίδων Μπούρης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τις αρετές του εορταζόμενου Αγίου Διονυσίου.
Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην συνέχεια, παρουσία κλήρου και λαού, λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα του Αγίου, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδος. Η ιερά πομπή περνώντας από τον Οίκο Πρόνοιας (Γηροκομείο), το Νοσοκομείο και την κεντρική αγορά της πόλεως, κατέληξε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Πρίν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο π. Γρηγόριο Τσαβαλά για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, καθώς και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς φορείς που συμμετείχαν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις. Ειδική μνεία έκανε στο Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο μάλιστα εορτάζει την συγκεκριμένη ημέρα τον Προστάτη της Άγιο Δανιήλ και τους Τρείς Παίδες και συνεχάρει τον Διοικητή και το προσωπικό τόσο για την εν γένει προσφορά του Σώματος όσο και για την άμεση ανταπόκρισή τους στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη παλαιά πόλη της Λευκάδος το περασμένο καλοκαίρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ