Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης – Προωθείται η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα

Με όραμα την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο κορυφαίο και πολυδιάστατο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση όλων των παραγωγικών κλάδων μετά από 14 και πλέον μήνες υπολειτουργίας λόγω του COVID19.

Με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής αλλά και υπηρεσιακών στελεχών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοχευει με την παρουσία της να αναδειχθεί της ως μία ανερχόμενη σύγχρονη οικονομία, στηριγμένης στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού αλλά και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα, οι οποίες στηρίζονται κυρίως στον τοπικό πρωτογενή τομέα, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενθάρρυνση της σύγχρονης δημιουργίας και στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών στην αγορά, όπως και στην συνεργασία της με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα θα αναδείξει το σχέδιο για την αναβάθμιση σε υποδομές που αναδεικνύουν και δίνουν υπεραξία στο συνολικό έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερο, το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν προσκληθει και θα συμμετάσχουν για την προβολή των προϊόντων τους, επιχειρήσεις από τα Επτάνησα για την ανάδειξη των δράσεων και της καινοτομίας τους στην παραγωγή αλλά και των επιχειρηματικών σχεδίων τους. Τα προϊόντα βέβαια από διάφορες Περιφερειακές Ενότητες θα είναι εκεί για τους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συμμετάσχει επίσης προβάλλοντας τις πρωτοβουλίες και ιδιαίτερες δράσεις του για την κοινωνία και την εκπαίδευση.

Η 85η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη Covid Free έκθεση της Ευρώπης που θα στείλει το μήνυμα του σεβασμού της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας, παράλληλα με την εκθεσιακή δραστηριότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ