«Η ζωή δεν έχει Undo» – Μία κοινή ενημερωτική δράση για ασφαλή ταξίδια από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και το Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς

Το Σάββατο 17 Ιουλίου, η Ολυμπία Οδός σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» προτρέπουν όλους τους οδηγούς να κάνουν μια «στάση ασφαλείας» στο PitStop του Ι.Ο.ΑΣ. για ένα σύντομο έλεγχο του οχήματός τους, στο ΣΕΑ Μεγάρων (κατεύθυνση προς Πάτρα), από τις 10:00-13:00. Στο πλαίσιο της κοινής δράσης «Η ζωή δεν έχει undo», οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα δωρεάν, πεντάλεπτο έλεγχο ασφαλείας από συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ., παίρνοντας ένα Δελτίο Ελέγχου για την Οδική Ασφάλεια με την ολοκλήρωση του ελέγχου και της σύντομης ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την κοινή αυτή δράση – που θα προβληθεί στο youtube channel και τα social media της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Οδού – οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν βασικούς ελέγχους στους υαλοκαθαριστήρες, τα καύσιμά τους, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα σημεία ανεφοδιασμού. Ακόμη, θα πραγματοποιείται έλεγχος στα φώτα, τα φλας, την κατάσταση και φθορά των ελαστικών, την ισχύ του ελέγχου ΚΤΕΟ και το χώρο επιβατών για ελεύθερα αντικείμενα. Στο τέλος κάθε ελέγχου θα παραδίδεται στον οδηγό έντυπο με τα αποτελέσματα και τυχόν παρατηρήσεις, ενώ θα γίνεται και καταγραφή επιπλέον στοιχείων όπως π.χ. η ηλικία του οχήματος.

Στη συνολική εμπειρία ενημέρωσης, που προσφέρει στο PitStop το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσομοιωτές και βιωματικές δραστηριότητες, όπως προσομοιωτής πρόσκρουσης, συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης, καθώς και ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας, παρουσιάζοντας τους κινδύνους που διατρέχουν οι οδηγοί σε πραγματικές συνθήκες.

Οι οδηγοί, με το «Δελτίο Φιλικού Ελέγχου» του Ι.Ο.ΑΣ., θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κλήρωση για 5 πομποδέκτες ΟΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid, προ-φορτισμένους με 100€, ενώ κατά την παραμονή τους στο ΣΕΑ Μεγάρων θα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στα FloCAFE με έκπτωση 20%.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης η Ολυμπία Οδός, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια των οδηγών δημιούργησε μια σειρά βίντεο για όσα πρέπει κανείς να προσέχει πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, προσφέροντας έναν εύκολο οδηγό ασφαλείας για όλους. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί εθελοντικά ο γνωστός δημοσιογράφος, κ. Τάκης Πουρναράκης.

Σχετικά με την καμπάνια οδικής ασφάλειας «Η ζωή δεν έχει undo», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός ΑΕ, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε:

«Στην οικογένεια της Ολυμπίας Οδού παίρνουμε πολύ σοβαρά την αποστολή μας να παρέχουμε ασφάλεια και άνεση σε οδηγούς και ταξιδιώτες. Γι’ αυτό νιώθουμε κάτι περισσότερο από υποχρεωμένοι, αλλά και περήφανοι, που υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Ο έλεγχος και η ενημέρωση μπορούν να σώσουν χιλιάδες ζωές και είναι διαρκής δέσμευσή μας να στοχεύουμε προς την κατεύθυνση του μηδενικού ατυχήματος.»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, δήλωσε σχετικά: «Σε μια περίοδο που οι μετακινήσεις αυξάνονται λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών, μετά από μια μακρά περίοδο lockdown, είμαστε κοντά στους πολίτες για την ενημέρωση των οδηγών και την προώθηση μηνυμάτων για την ασφάλεια όλων στο δρόμο.

Ευχαριστούμε θερμά την Ολυμπία Οδό και όλους τους υποστηρικτές μας που αγκαλιάζουν δράσεις που σώζουν ζωές και ενισχύουν την καλλιέργεια παιδείας Οδικής Ασφάλειας

Δείτε εδώ τα βίντεο της καμπάνιας:

 

Episode 1- όχημα : https://youtu.be/lTG33T6-FF8

Episode 2- δρόμος : https://www.youtube.com/watch?v=JvYGnWUL7tg

Episode 3- οδηγός: https://www.youtube.com/watch?v=EN3tQNr6LpM

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ