Η νέα χρονιά βρίσκει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πανέτοιμη να προχωρήσει τις διαδικασίες για μεγάλα έργα και δράσεις

Στην έγκριση μιας σειράς πράξεων και διαδικασιών δημοπράτησης σημαντικών έργων, δράσεων και προγραμμάτων, τα οποία αφορούν διάφορους τομείς μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους πολίτες της, προχώρησε στη σημερινή του συνεδρίαση, την τελευταία για το τρέχον έτος, το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πρόκειται για έργα και προγράμματα που αφορούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, των κοινωνικών δομών, της εκπαίδευσης, καθώς και στην διασφάλιση και προστασία της αγροτικής παραγωγής, τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα στο 2017 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από τα προγράμματα χρηματοδότησης που διαθέτει.
Μεταξύ άλλων, όπως ανέφεραν οι εισηγητές Αντιπεριφερειάρχες, είναι ο «Εκσυγχρονισμός Συστήματος Φωτεινής Σηματοδότησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», η «Κατασκευή Λυκείου Θέρμου», η «Προσθήκη νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», η αναγκαιότητα εφαρμογής του προγράμματος Δολωματικών Ψεκασμών Δακοκτονίας 2017 στην Π.Ε. Αχαΐας και των εργασιών του προγράμματος Δακοκτονίας 2017 για τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
«Το 2016, παρά το γεγονός πως ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους τους συμπολίτες μας λόγω των δημοσιονομικών μέτρων και της συνεχιζόμενης πολυεπίπεδης κρίσης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε θετικά σημεία, καθώς εκατοντάδες έργα, εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέσα στην επόμενη χρονιά ή ολοκληρώθηκαν πριν λίγο καιρό και παραδόθηκαν λειτουργικά για χρήση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης: «Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε δυνατά και τη νέα χρονιά για να προσφέρουμε στη Δυτική Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερα, για να φέρουμε τη Δυτική Ελλάδα στη θέση που της αξίζει και να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να ανακουφιστούν».
Για αυτό το λόγο, κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας, «πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες σχεδιασμού για την υλοποίηση τόσο σημαντικών έργων και δράσεων και από τη νέα χρονιά να ξεκινήσουν απρόσκοπτα και να συνεχιστούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων».
Η τελευταία συνεδρίαση του Σώματος για το 2016 ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Σώματος, για τη συνεισφορά τους στην υψηλού επιπέδου λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που το κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ