Η παρουσίαση εργασίας μαθητών στη Γαβαλού για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρακολούθησε την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Γυμνασίου Γαβαλούς με θέμα την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας.
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY και FREE MOBILITY παρουσία επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.
Ο κ. Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για την συμμετοχή στο πρόγραμμα και τις προτάσεις που κατέθεσαν. Ο Δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε σχετικά: «Είναι πραγματικά ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήσατε με πολύ κόπο και προσήλωση. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με την αλλαγή της κοινωνικής συμπεριφοράς. Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει εντάξει, μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, δράσεις που προωθούν την βιώσιμη κινητικότητα, με την διευκόλυνση και την προστασία της κίνησης των πεζών και την βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε υποδομές και υπηρεσίες. Ενέργειες που θα επιτρέψουν στους πολίτες να κινούνται σε ένα περιβάλλον ασφαλές, περισσότερο φιλικό με ταυτόχρονη άρση των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού. Παράλληλα, το Αγρίνιο μετέχει στο Σύμφωνο Δημάρχων και αποτελεί κομμάτι μιας μεγάλης πρωτοβουλίας μεταξύ 7.000 δήμων σε 57 χώρες. Τι προσπαθούμε μέσα από αυτή την κίνηση; Πρώτα από όλα να υιοθετήσουμε μια κοινή πολιτική για να εξοικονομήσουμε πόρους και ενέργεια που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας και μετά να αναζητήσουμε τρόπους να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και την εκπαιδευτικό τους για την πρωτοβουλία, τον διευθυντή του Γυμνασίου Βασίλη Δανιά και όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ